Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
01 Aralık 2008, 21:23:08

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
YAZDIR
Gönderen Konu: Egitimde türban istemiyoruzz!!  (Okunma Sayısı 1811 defa)
10 Şubat 2008, 12:11:13 #25
demet!!
Efedra Genci
*

Açtığı Konular: 1

Rep Puanı: 0
Ruh Halim

türban özgürlüğü temsil etmez!nasıl oluyorda piirsing takmayı ya da mini etek giymeyi türbanla aynı kefeye koyuyorsun!türban sadece siyasi bir simgedir,türbanın dinimizin gereği olmadığını da aydın din bilginleri prof.ları acıklamaktadır.yani dinimiz böyle buyurmamaktadır....
10 Şubat 2008, 12:22:29 #26
BamBooCha10uR
Efedra Yönetim

Yüzün Göğsüme Yaslansın..

Açtığı Konular: 277

Rep Puanı: 126
Ruh Halim

Türbanı destekleyenler ... desteklemeyenleri anlamak istemiyor ben bu kanaate vardımm...
Arkadaslar konuyu kısaca özetleyeyim tekrar ve lütfen anlamaya çalışın... bütün desteklemeyen arkadaslarım aynı şeyi söylüyor..Biz Türbana karsı değilizz...! Biz bu yapılan çalışmalarının amacının farklı oldugunun kanaatindeyizz...Bizim ninelerimiz bacılarımız da takıyor baş örtüsü...hatta bunun yanında benim babaannem de dedem de hacı! ama onlar bilee kesinlikle yanlıs bir politika derken sizin böle bi tavır sergilemeniz beni şaşırtıyor...bunu pişmanlığını çok değil...sadece 5 yıl içerisinde cekeceğiz...

Ayrıca birisi %75 inin başı kapalı demiş :S ve gitgide artıyor sayıları demiş... O zaman şu kanaate varabilir miyizz ? Teseddür takan kişiler takmayanlara baskı uyguluyorr ?? gerçi konu bu değil.. isteyen taksın isteyen takmasın...Allah buyurmuş şart koşmuş...Ama tekrar söylüyorumm özetliyorumm...Bu başörtüsünün gündeme gelmesinin amacı farklı!!

Lütfen anlamaya calısınn...gerci bosuna konusuyormusum gibi hissettim kendimi..çünkü anlayamıcaksınızz yaşamadan... zaten anlayabilcek olsanız Tayyip inizi desteklemezdiniz...
Linkler görüntülenemiyor.
Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.

Kır hadi boynumu da..
Yüreğimi kırdığın gibi..
Yılamam bu uğraştan..
Yine elimde mikrofon..
Yüreğim söyleyecek o şarkıları..
Hani kırmıştın ya..
Kırdığından düşen parçalar cıkacak dudaklarımdan

__ MéRy  aşk 10uR __
10 Şubat 2008, 14:37:17 #27
CiLeCaSH
O bir Efedralı

Açtığı Konular: 95

Rep Puanı: 46
Ruh Halim

kardesim tabiki boş konuşmuyorsun.........her türbana karşı olmayanlar tayyp taraftarı mı oluyor_? tabiki hayır.......herkesin kişisel görüşü farklı olabilir....ben tekrar dan vurgulamak istiyorum Türbana karşı değilim...tayyip taraftarı da değilim....ve bunun yanında Laik bir gencim.......meclis'in 5/4 ü Türban'ı kabul etti.......peki bu 5/4 lük kesimi kim seçiyor halk.....bgn halka referandum çıkarsalar kendimden eminim ki en az %70 lik kısım evet diyecektir.....ben yinede Türban Üniversitelerde serbest olmasa dahi meclis ortak karara varmasının istiyorum....
 çünkü tekrar bi 80 li yıllar istemiyoruz........
10 Şubat 2008, 14:50:13 #28
Wonderer
Efedra Genci
*

Açtığı Konular: 0

Ruh Halim

Başka bir forumdan hoşuma giden bir yorum..Virgülüne dokunmadan. ''Dünyada gelmis geçmis bilmem kaç alim (!!) farzliginda hemfikir olduklari bir konuda, gelipte iki densizin lafina mi bakacagiz? Nefse kolay gelince, bir kaç aptalin lafina bakmak gayet normal galiba... Çok çok afedersiniz ama, gelipte tesettürün dini geregi olmadigini savunmak bence aptallik, salaklik ve cahilliktir. Kur'an-i Kerimin âyetleri, Efendimiz SAV'in sözleri bellidir. Unutmayalim, örtünme âyeti indigi vakit, bu emri duyan kadinlar, kiyafetlerinden parçalar yirtip kapanmislar. Daha âyet iner inmez, pazarda olan pazarda, sokakta olan sokakta daha eve gelmeden örtünmüstür! Ve kalkipta hâlâ, tesettür Islam'in geregi degildir demek gerçekten abes kaçiyor. Yani bu kadar büyük bir emre inanmamaktan insan korkar be, en azindan süpheye düser. Fakat açik açik, geregi degildir diyebilmelerine ben akil erdiremiyorum. Hakiki körlük bu olsa gerek!'' Tekrar belirtiyorum hiçbir siyasi kuruluşla işbirliğim yok.Açık açık ayet ve hadisler de mevcuttur..
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2008, 14:57:54 Gönderen: Wonderer » Logged
10 Şubat 2008, 15:10:33 #29
BamBooCha10uR
Efedra Yönetim

Ruh Halim

Başka bir forumdan hoşuma giden bir yorum..Virgülüne dokunmadan. ''Dünyada gelmis geçmis bilmem kaç alim (!!) farzliginda hemfikir olduklari bir konuda, gelipte iki densizin lafina mi bakacagiz? Nefse kolay gelince, bir kaç aptalin lafina bakmak gayet normal galiba... Çok çok afedersiniz ama, gelipte tesettürün dini geregi olmadigini savunmak bence aptallik, salaklik ve cahilliktir. Kur'an-i Kerimin âyetleri, Efendimiz SAV'in sözleri bellidir. Unutmayalim, örtünme âyeti indigi vakit, bu emri duyan kadinlar, kiyafetlerinden parçalar yirtip kapanmislar. Daha âyet iner inmez, pazarda olan pazarda, sokakta olan sokakta daha eve gelmeden örtünmüstür! Ve kalkipta hâlâ, tesettür Islam'in geregi degildir demek gerçekten abes kaçiyor. Yani bu kadar büyük bir emre inanmamaktan insan korkar be, en azindan süpheye düser. Fakat açik açik, geregi degildir diyebilmelerine ben akil erdiremiyorum. Hakiki körlük bu olsa gerek!'' Tekrar belirtiyorum hiçbir siyasi kuruluşla işbirliğim yok.Açık açık ayet ve hadisler de mevcuttur..

Fetullah Gülen in resmi forum sitesinden mi aldın bunu merak ettim sirit
Sanırım dediğim doğru..Anlamak istemiyorsunuz..Zaten Anlayabilseniz geçipte karsımıza Tayyib i desteklemessiniz...
Biz türban takmak sevap günah demiyoruzz...Sadece laik cumhuriyetçi bir Türk devleti olmaktan cıkmatan bahsediyoruz...Bu türban yalnızca bir basamak...
Ama bosuna konusuyoruzz... siz bildiğiniz gibi bileceksiniz.. biz de bildiğimiz gibi... ama şunu söyleyebilirim ki arkadas cevrenize bundan 5 sene sonra diceksiniz ki "haklılarmış" o zmana iş işten çoktaaan geçmiş olacak...o zaman Türk milletine nasıı hesap verceksiniz Cumhuriyetçi kısıma nasıl hesap verceksinizz işte bu da benim merak konum...sadece araştırmaya ,tarihe ve Atatürkçülüğe davet ediyorumm...başka da bişi yok..okuyun lütfen biraz okuyunn...
Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.

Kır hadi boynumu da..
Yüreğimi kırdığın gibi..
Yılamam bu uğraştan..
Yine elimde mikrofon..
Hani kırmıştın ya..

__ MéRy  aşk 10uR __
10 Şubat 2008, 16:40:33 #30
tunc_sonakort
Efedra Genci

böyle kahpedir dünya

Açtığı Konular: 4

Rep Puanı: 4
Ruh Halim

OFF KAPATIN ARTIK KONUYU HİÇBİRİNİZ Bİ BOKTAN ANLADIĞINIZ YOK
BİZ DİYORUZ TÜRBANA KARSI DEĞİLİZ AMAÇ ÇOK FARKLI
SİZ DİYORSUNUZ TÜRBAN KURAN-I KERİM DE VAR

SAÇMALIYRSUNUZ YAA BİZ SANKİ BİLMORUZ TÜRBANIN KURAN-I KERİMDE YERİ OLDUĞUNU EMİRLER BUYURDUĞUNU
HALADA ANLAMIYACAKSINIZ İSTERSE TÜRKİYEDEKİ HER KADIN TESEDDÜRLÜ OLSUN BN YİNE BUNA HİÇ BİR ŞEY DİYEMEM
AMA SİZ TUTTURMUŞSUNUZ ÖZGÜRLÜK DİYE BİRŞEY GİDİYOR
BU ADAMLARIN DÜŞÜNCESİ ÖZGÜRLÜK DEĞİL ÇOK ÇOK FARKLI DÜŞÜNÜYORLAR AMA SİZLER HALA BUNU KAVRIYAMADINIZ
AMA NSL OLSA BİR KAÇ YIL SONRA ANLIYACAKSINIZ SONRA İŞ İŞTEN GEÇECEK AMA OLSUN BNDE GÖRÜCEM  SİZDE HERKESDE

AYRICA ŞERİAT GELİR YAKINDA DİYORUM BAZI ARKADAŞLAR DALGA GEÇİO Kİ  SERİAT GELDİĞİNİ DÜŞÜNELİM SOKAKTA SALLANA SALLANA GEZEBİLECEĞİNİZİMİ SANIYORSUNUZ...
OLE EVDEN FORUM SAYFALARINA YAZMAK KOLAY GELİO HERKES İÇİN ...

10 Şubat 2008, 18:42:36 #31
sessizce!!
Efedra Genci
*

Açtığı Konular: 3

Ruh Halim

BENCEE BU KONUYU FAZLA UZATMAYINN....!!!!GELİNEN NOKTA AMACINI AŞTII!!!!
yalnıs...!!!!
10 Şubat 2008, 18:54:21 #32
osimo
Efedra Genci

patent.anatolianrock.com

Açtığı Konular: 33

Rep Puanı: 18
Ruh Halim

bence de
konu sapmalara uğruyor. . .
kapatalım bu konuyu. . .
JİMOMEMİKU  <3  MOARİRİNKATO
10 Şubat 2008, 19:07:58 #33
BamBooCha10uR
Efedra Yönetim

Ruh Halim

Herkes bildiğini okuyacagına göre ve kimse de kimseye karısamayacagına göre bu konu kilitlenmiştir arkadaslar...bilgilerinizee...

Kır hadi boynumu da..
Yüreğimi kırdığın gibi..
Yılamam bu uğraştan..
Yine elimde mikrofon..
Hani kırmıştın ya..

__ MéRy  aşk 10uR __
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
YAZDIR
Gitmek istediğiniz yer: