Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
01 Aralık 2008, 18:30:35

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
YAZDIR
Gönderen Konu: Türkiye İran olur mu diyenlere.Alın size cevap!  (Okunma Sayısı 673 defa)
25 Şubat 2008, 00:05:46 #25
BamBooCha10uR
Efedra Yönetim

Yüzün Göğsüme Yaslansın..

Açtığı Konular: 277

Rep Puanı: 126
Ruh Halim

Sadece Türbana mı evet demişsin ?? ben alıntı yapmaktan yoruldum oğuzhan...sen en iyisi bi oku yazdıklarını... gozkirp ayrıca sen akp sınır dısı operasyonda kararlı mı diyosun ?? bırak şimdi bu işleri yaa ..MHP,CHP ve Yaşar Paşa nın aşırı baskısı olmasaydı Türkiye Kuzey Irak a kimbilir ne zaman girerdi...
Ayrıca dikkat et Türban konusu Doğu da Mehmetçik operasyon düzenlerken ortaya çıktı...Türban meclis e TSK Kara harekatı yaparken sunulduu tesadüf olması imkansız...!
Bu hükümetin hiç bi yararı olmadı bana ülkeyi özelleştirdi bu yarar mı ?? hayır..Zararlarını saymaya kalksam sıklıktan aklıma gelmez... en basitinden örnek yurdum emeklisi 2008 de 600 ytl maaş ile gecinemezken 2010 da 280 ytl ye düşürülebnilirmiş bundan haberin var mı ?? milletvekili diye gönderdiğiniz o AKP köleleri nasılsa 7 sülalesini kurtardı millete nolursa olsun... bırakın bu işleri onlar size 0,5 veriyo sonra 10 katını alıyoo arada size verdikler 0,5 i de alıyorlar merak etmeyin..bundan sonraki gelecek hükümet devleti cok zor toparlar Türkiye eski Türkiye olacaktır mutlaka ama Atatürkçü gençler oldugu sürece...Ülkeyi bir daha nasıl kamulastıracaklar merak ediyorum...

Hiç bi zaman Bi konuda bi görüşe sahip olma..Türban yüzünden AKP yi savundum bilmem ne yüzünden CHP yi savundum şöyle de böyle de bence cok sacma...çünkü iki görüşte tamamen farklı birbirlerinden...Bir tane görüşü secersin ya da hiç bişi secmessin ...ama Senin dediğin gibi CHP ile AKP karısımı bir parti olması imkansız Türkiye de o yüzden birinden birini secmek zorundası sağ ya da sol... ya da benim gibi olcaksınn Görüşün olmıcak ilkelere baglı kalacaksın...

Ayrıca CHP ye oy veririm Atatürk oldugu için..evet bu görüşün hala arkasındayım...ismi yeterli bence Cumhuriyet Halk Partisi...Recep ve dansözlerine vermektense Deniz baykal a veririm hiç olmassa ülke gerileme dönemi yaşamaz, rejimini değiştirmez, anayasaya dokunmaz, ülkeyi satmaya kalkmaz, halkı ikiye bölmez, askerle iyi anlasır...
ayrıca türbana evet demişsin üniversitelerde olsun diye...keşke bu bukadarla kalacak olsa yakında lise ilköğretim ve kamu yerleri de bizde özgür olmak istiyoruz bilmem ne diye haykırır görürüz o zmana..ülke laiktir..anayasada ülkenin dini islamdır diye hiç birşey yazmıyor arkadaslar laiklik ilkesine baglı kalınması için...ama bu anayasaya geçicek ve hala recep amca Türkiye laiktir diye hönkürecek... gülüyorumm...
Linkler görüntülenemiyor.
Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.

Kır hadi boynumu da..
Yüreğimi kırdığın gibi..
Yılamam bu uğraştan..
Yine elimde mikrofon..
Yüreğim söyleyecek o şarkıları..
Hani kırmıştın ya..
Kırdığından düşen parçalar cıkacak dudaklarımdan

__ MéRy  aşk 10uR __
25 Şubat 2008, 22:31:38 #26
...
Efedra Genci

Açtığı Konular: 5

Rep Puanı: 5
Ruh Halim

+1 AYNEN KATILIYORUM SANA cilecash
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2008, 22:44:08 Gönderen: Y.ü.R.e.K.T.e.N » Logged
!!!!kuşlar gibi uçmayı:balıklar gibi yüzmeyi ögrendik ama İNSAN gibi yaşamayı unuttuk!!!!!!!
26 Şubat 2008, 20:21:00 #27
Gökbörü
Efedra Genci

yolların sonu...

Açtığı Konular: 12

Rep Puanı: 43
Ruh Halim

Ayrıca CHP ye oy veririm Atatürk oldugu için..evet bu görüşün hala arkasındayım...ismi yeterli bence Cumhuriyet Halk Partisi...Recep ve dansözlerine vermektense Deniz baykal a veririm hiç olmassa ülke gerileme dönemi yaşamaz, rejimini değiştirmez, anayasaya dokunmaz, ülkeyi satmaya kalkmaz, halkı ikiye bölmez, askerle iyi anlasır...
ayrıca türbana evet demişsin üniversitelerde olsun diye...keşke bu bukadarla kalacak olsa yakında lise ilköğretim ve kamu yerleri de bizde özgür olmak istiyoruz bilmem ne diye haykırır görürüz o zmana..ülke laiktir..anayasada ülkenin dini islamdır diye hiç birşey yazmıyor arkadaslar laiklik ilkesine baglı kalınması için...ama bu anayasaya geçicek ve hala recep amca Türkiye laiktir diye hönkürecek... gülüyorumm...

Keşke bugün ki CHP Atatürk'ün kurduğu CHP gibi olsaydı... Atatürk öldükten sonra Chp  politikaları değişiklik göstermiştir.En başta o öldükten sonra partinin başına geçen İsmet İnönü Atatürk'ün resimlerini devlet dairelerinden indirmiştir.Kendi resmini astırmıştır.Atatürk zamanında basılan üzerinde Bozkurt figürü olan paralar pullar ortadan kaldırılmıştır.Parti kuruluşunda ki siyasetten sapıp sol görüşlü olmaya başlamıştır.Bugün ki CHP Aatatürk'ün kurduğu CHP değildir ;çünkü o zaman kesinlikle sol parti değildi.Aynı zamanda bugün ki Chp Atatürkçü bi parti de değildir.Neden?  Atatürkçü'yüm  diyen solcuların veya CHP lilerin yaptığı bir yanlış var Atatürk'ün sadece Devrimcilik ve Laiklik ilkelerine sahip çıkılarak Atatürkçü olunmaz.Chp'nin kapatılmasının ardından ona altarnatif olarak eski CHP'liler tarafından kurulan SHP Leyla Zanaların meclise girmesine olanak sağlamış ve bunun devamı olarak bugün Dtp gibi bölücü bir partiyi meclise sokma başarısını göstermiştir!Aynı dönemde partide Deniz Baykal'da  vardır ve parti genel sekreteridir.SHP'nin başkanı Erdal İnönü'yü bölücü parti olan HEP ile ittifak yapmaya  zorlayanın Deniz Baykal olduğu bugün Ahmet Güryüz Ketenci'nin açıklamalarıyla ortaya çıkmıştır..Bana sorarsanız şu an Türkiye'de tutulacak bir parti bulamıyorum.Türban meselesine gelince ülkenin türbandan önce çözülmesi gereken daha bir sürü sorunu var.Örneğin:Kaç kişinin vakıflar yasasından haberi var? Yunanistan'daki Türkler bırakın toprak sahibi olmayı, devlet izni olmadan evlerini bile tamir edemezken bizde yabancı vakıfların istediği kadar toprak satın alınması için yasa çıkartıldı.Sonra belki ülkenin geleceğini kurtaracak olan bor mineralleri şu an yabancıların elinde devletin bütün kurumları tam gaz satışa devam.....
Uyanık olmamız lazım ülke elden gidiyor....
Benim sloganım şudur.TÜRK'ÜM,TÜRKÇÜYÜM,ATATÜRKÇÜYÜM...........
Hala  Tayyip'i savunanlara diyecek söz bulamıyorum.Belki imzamada koyduğum şu söz birşeyler ifade eder:

''Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki  cevher-i asli'yi çok iyi  tahlil etmek dikkatinden bir an  feragat etmesin.''
                                                                                                                     BAŞBUĞ M. KEMAL ATATÜRK

« Son Düzenleme: 26 Şubat 2008, 21:07:27 Gönderen: Gökbörü » Logged
BİR KALEMDE ANLATSAM
İKİLEMDE KALIR ÇÖZEMEZSİN
BİR BAKIŞTA GÖRÜR OLSAN
İÇİMDE DERİN İZLER VAR
NE İÇİN GELDİK DÜNYAYA?
SENDE BİR FARKINA VARSAN
YAPTIĞIN BÜTÜN HATALARI
HEP BAŞKASINDA ARARSAN
BU ÖFKE İÇİMDE BİR DUVAR
YIKILMAZ NE YAPSAN
GÜVENSİZ, PASLI DÜNYANIZDA
KATİL OLUR İNSAN!
HER DENİLENE ALDANSAM
İNANÇSIZ KALIR, KÖRELİRDİM
İLK BAKIŞTA ANLAR OLSAM
İÇİNİZDE SAHTE YÜZLER VAR
EN SONUNDA ANLADIM, ZARARI KENDİME
VE NİHAYET DEĞİŞTİM
SİVRİLTTİM KENDİMİ
BU ÖFKE İÇİMDE BİR DUVAR
YIKILMAZ NE YAPSAN
KATİL OLUR İNSAN!
DÖKÜLSÜN BİRER BİRER
İÇİMDEKİ SESLER
KURTULAYIM LANETTEN
DÖN VE BAK KENDİ HALİNE
NEDEN BU KİN, BU NEFRET?
GAREZ VARSA BEYNİNDE, BEŞ PARA ETMEZ
LANETLER DİNMEZ
İNANÇSIZ KALDIĞINDA
26 Şubat 2008, 21:23:54 #28
BamBooCha10uR
Efedra Yönetim

Ruh Halim

Yazıdıgım yazı da belirtmişim ki Deniz Baykal ın kara kasına kara gözüne değil!!
Atatürkçülüğün arkasına Devrimclik ve Laiklik ilkeleri etkisiyle katıldıgım yok ...Milliyetçilik Atatürkçülük Halkçılık vs. ATAM ın tüm ilkeleriyle beraber arka cıkıyorumm...
Ülkeyi satan özelleştiren nerde ne yapacagını bilmeyen saman altından su yürüten halkından habersiz işler yapan bi adama oy verecegime CHP ye veririm evet bu doğrudur..Ayrıca vakıflar yasasından da haberim var... Turistler özellikle turistik yerlerden birçok arsa alıyor...Buna bir dur demek lazım..Ayrıca türban konusundan da sana katılıyorumm..Ülkemin bundan büyük sorunları vardır..Ancak hükümet o kadar akıllılık ediyor ki büyük sorunların altından bunu da geçiriverdi ve istediğini yaptıı..bundan daha iyi bir fırsat olamazdı ve onlar yakaladıkları ilk fırsatta bunu degerlendirdiler istekleri doğrultusunda...
Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.

Kır hadi boynumu da..
Yüreğimi kırdığın gibi..
Yılamam bu uğraştan..
Yine elimde mikrofon..
Hani kırmıştın ya..

__ MéRy  aşk 10uR __
26 Şubat 2008, 21:52:30 #29
Gökbörü
Efedra Genci

yolların sonu...

Ruh Halim

Yazıdıgım yazı da belirtmişim ki Deniz Baykal ın kara kasına kara gözüne değil!!
Atatürkçülüğün arkasına Devrimclik ve Laiklik ilkeleri etkisiyle katıldıgım yok ...Milliyetçilik Atatürkçülük Halkçılık vs. ATAM ın tüm ilkeleriyle beraber arka cıkıyorumm...
Ülkeyi satan özelleştiren nerde ne yapacagını bilmeyen saman altından su yürüten halkından habersiz işler yapan bi adama oy verecegime CHP ye veririm evet bu doğrudur..Ayrıca vakıflar yasasından da haberim var... Turistler özellikle turistik yerlerden birçok arsa alıyor...Buna bir dur demek lazım..Ayrıca türban konusundan da sana katılıyorumm..Ülkemin bundan büyük sorunları vardır..Ancak hükümet o kadar akıllılık ediyor ki büyük sorunların altından bunu da geçiriverdi ve istediğini yaptıı..bundan daha iyi bir fırsat olamazdı ve onlar yakaladıkları ilk fırsatta bunu degerlendirdiler istekleri doğrultusunda...

Sayın '' BamBooCha_10uR  ''   Hala CHP'ye Atatürk kurduğu için oy veririm diyorsun.Atatürk'ün kurduğu CHP'nin bugün ki CHP  ile birbirine ne kadar zıt olduğunu   açıklamaya çalıştım .Diğer yazdıklarım senin şahsına söylenmemiştir üstüne alınmana gerek yok  gozkirp Yani sadece Atatürk'ün Laiklik ve  Devrimcilik ilkesine sahip çıkılarak Atatürkçü olunmaz  derken yada vakıflar yasasından bahsederken  seni kastederek söylemedim .Bütün ilkelerine sahip çıkıyorsan  ve türbandan daha önemli olan meselelerden haberdarsan ne mutlu herkesin böyle olması en büyük isteğimdir.(zaten bu sadece verilen bir örnektir)Tamam AKP(arap kürt partisi)'nin içinde bulunduğu gaflet dalalet ve hıyanete karşılık CHP daha masum olabılır ama sütten çıkmış ak kaşık değildir bu AKP ye karsı CHP'ye oy verilmesini gerektirmez .
Ayrıca Atatürkçülük diye bir Atatürk ilkesi yoktur.Atatürk ilkeleri altı tanedir ve şunlardır:
1-Cumhuriyetçilik
2-Halkçılık
3-Laiklik
4-Devrimcilik
5-Milliyetçilik
6-Devletçilik
Atatürkçülük ise  Başbuğ Atatürk'ün Türk toplumunu çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak için uyguladığı ilkelerin, yaptığı devrimlerin bütününe  sahip çıkmaya denir. gulumse
BİR KALEMDE ANLATSAM
BİR BAKIŞTA GÖRÜR OLSAN
İÇİMDE DERİN İZLER VAR
NE İÇİN GELDİK DÜNYAYA?
SENDE BİR FARKINA VARSAN
YAPTIĞIN BÜTÜN HATALARI
HEP BAŞKASINDA ARARSAN
BU ÖFKE İÇİMDE BİR DUVAR
YIKILMAZ NE YAPSAN
KATİL OLUR İNSAN!
HER DENİLENE ALDANSAM
İLK BAKIŞTA ANLAR OLSAM
VE NİHAYET DEĞİŞTİM
SİVRİLTTİM KENDİMİ
BU ÖFKE İÇİMDE BİR DUVAR
YIKILMAZ NE YAPSAN
KATİL OLUR İNSAN!
DÖKÜLSÜN BİRER BİRER
İÇİMDEKİ SESLER
KURTULAYIM LANETTEN
DÖN VE BAK KENDİ HALİNE
NEDEN BU KİN, BU NEFRET?
LANETLER DİNMEZ
İNANÇSIZ KALDIĞINDA
26 Şubat 2008, 21:59:31 #30
BamBooCha10uR
Efedra Yönetim

Ruh Halim

yok şahsıma yazdıgın için belirtmedim ...sadece arkanda oldugumu belirtmek için yazdım türban meselesini ve vakıflar yasasını...
CHP nin eski CHP olmadıgını biliyorum kesinlikle ama bir gerçeği söylemeliyim ki Atatürk topraga verildikten sonra İsmet İnönü nün kendince birşeyler yaptıgını bilmiyordum...
CHP Atatürk döneminden sapmış olabilir ama ben bunu Deniz Baykal a baglamak istiyorum çünkü Deniz Baykal sadece kendini düşünen bencil bir adam...Ama tahtından indirmesini bilirler onu CHPliler ve yerine düzgün halkın güvendiği birisi gelirse %100 iktidar olacagından eminim...

Kır hadi boynumu da..
Yüreğimi kırdığın gibi..
Yılamam bu uğraştan..
Yine elimde mikrofon..
Hani kırmıştın ya..

__ MéRy  aşk 10uR __
27 Şubat 2008, 19:25:00 #31
BamBooCha10uR
Efedra Yönetim

Ruh Halim

Y.Ü.R.E.K.T.E.N ve l"gkç"l mesajlarınız silinmiştir...Nedenini biliyorsunuzdur sizlerde...birbirinize aşağılayıcı ve küfür biçiminde hitap edemezsiniz bu sitede...Eğer illa ki küfür etmek istiyorsanız birbirinize onun yeri burası değil özelden tartısabilirsiniz...Kimse sizin birbirinizle küfürleşmenizi hakaret etmenizi okumak zorunda değil...Anlayışınız için sağolun... !!

Kır hadi boynumu da..
Yüreğimi kırdığın gibi..
Yılamam bu uğraştan..
Yine elimde mikrofon..
Hani kırmıştın ya..

__ MéRy  aşk 10uR __
27 Şubat 2008, 19:29:50 #32
daRk_nesS
Super Moderator

Hız=Motosiklet=Mutluluk :D

Açtığı Konular: 227

Rep Puanı: 61
Ruh Halim

yha bu konuyu nie uzatıonuz biz müslüman bi devlet deilmiyiz o zaman mutlaka başörtüsü olacak ve üniversitede bi kılık kıyafet özgürlüğü varsa aşırıya kaçmamak şartıyla başörtüsü takılabilir. bide bu başörtüsünün liseye ilkokullara veya kamu dairelerine bulaşacağını nasıl düşünürsünüz. Bence bunu düşünmeniz bile hata bu kadarına gidelebileceğine ilerleyeceğine inanıyormusunuz? Eğer öyleyse hatanız çok o kadarına izin verilmez. Çünkü öle bişey olursa 18 yaşından küçük daha aklı başına gelmemiş kızlarımız ne gibi oyunlara alet olur biliyormusunuz? buna çoğu kişinin göz yummuyacağından eminim. ama 18 yaşına gelmiş kişilere karışmanın bi gereği yok aklı başında kişiler artık onlar. Zaten Türban meselesi sorun edilmemesi gereken bişey çünkü bizim bundan daha büyük sorunlarımız olduğunun farkındasınızdır sanırım bizim dış borçlarımız bile başlı başına bi sorun ama nedense o bu kadar ölçüp biçilmedi, artıq bırakın türban meselesini t
rkiye ne iran olur ne ırak olur nede bilmem ne. Hııı ama böle saçma şeyler hala sorun olmaktan çıkmadıkça. iç karışıklığa götürecek olaylar bu olaylar ülkeyi eğer öyle olursa ayaklanmalar olaylar çıkarsa dışardanda uğrıyacağımız saldırıları bi düşünün bide şu BAŞBAKAN recep tayyipmiş neymiş geçin onları burası demokratik bi ülke bu dönm geçen dönem başa gelmiş olabilir. karar topluca verilecektir bir kişinin söylemesi ile olmaz bunlar arkadaşlar. Ayrıca konuşmalarınız da çok harika yani hele birbirinize söyledikleriniz kemalist türkçü milliyetçi genç  olcaksınız bide M. kemalin ne zaman böle hakaretli konuştuğu duyulmuş utanın yani kendinizden biz her zaman atam izindeiz demiyormuyuz öyleyse her zaman atamızı örnek alarak bu zorluk lardan ve nice gelcek zorluklardanda kolayca kurtulabilir. ATAM İZİNDEYİZ

28 Şubat 2008, 16:56:11 #33
CiLeCaSH
O bir Efedralı

Açtığı Konular: 95

Rep Puanı: 46
Ruh Halim

bizim konuyu uzattığımız yok..burası bir Forum sitesi farkındaysan..ve aramızda tartışıyoruzç...bundan doğal ne olabilirki.....herkes fikrini ifade ediyor.....sende söylemişsin....
28 Şubat 2008, 19:28:10 #34
daRk_nesS
Super Moderator

Ruh Halim

bizim konuyu uzattığımız yok..burası bir Forum sitesi farkındaysan..ve aramızda tartışıyoruzç...bundan doğal ne olabilirki.....herkes fikrini ifade ediyor.....sende söylemişsin....
sen yazılanları görmedin arkadaşım hakaret içerikli yazılar olcaksa hiç tartışmayalım yani demi

28 Şubat 2008, 20:24:47 #35
BamBooCha10uR
Efedra Yönetim

Ruh Halim

sen yazılanları görmedin arkadaşım hakaret içerikli yazılar olcaksa hiç tartışmayalım yani demi
+1
yazılanları görmedin cilecash görmekte istemezdin kesinlikle bir kıza yakısmayacak biçimde hakaretler vardı..senin terbiyen bile yetmezdi ona..o yüzden bence bilmeden bir yorum yapmaa...Forum sitesi diyerekte tartısma ortamı olacak değil..adı üstünde Forum sitesi..Tartışma hakaret sitesi değil..Tartışmayı da aştıı hakaret içeren kavga tarzı bi yorum vardıı...

Kır hadi boynumu da..
Yüreğimi kırdığın gibi..
Yılamam bu uğraştan..
Yine elimde mikrofon..
Hani kırmıştın ya..

__ MéRy  aşk 10uR __
28 Şubat 2008, 20:32:14 #36
Gökbörü
Efedra Genci

yolların sonu...

Ruh Halim

Arkadaşlar lütfen  birbirinize hakaret etmeyin hepimizin sorunu buraya yazan insanların kişilikleriye değil fikirleriyle alakalıdır.Ama hakaret fikre bir etki etmez ....Kişiliğe hakaret edilir. gozkirp
BİR KALEMDE ANLATSAM
BİR BAKIŞTA GÖRÜR OLSAN
İÇİMDE DERİN İZLER VAR
NE İÇİN GELDİK DÜNYAYA?
SENDE BİR FARKINA VARSAN
YAPTIĞIN BÜTÜN HATALARI
HEP BAŞKASINDA ARARSAN
BU ÖFKE İÇİMDE BİR DUVAR
YIKILMAZ NE YAPSAN
KATİL OLUR İNSAN!
HER DENİLENE ALDANSAM
İLK BAKIŞTA ANLAR OLSAM
VE NİHAYET DEĞİŞTİM
SİVRİLTTİM KENDİMİ
BU ÖFKE İÇİMDE BİR DUVAR
YIKILMAZ NE YAPSAN
KATİL OLUR İNSAN!
DÖKÜLSÜN BİRER BİRER
İÇİMDEKİ SESLER
KURTULAYIM LANETTEN
DÖN VE BAK KENDİ HALİNE
NEDEN BU KİN, BU NEFRET?
LANETLER DİNMEZ
İNANÇSIZ KALDIĞINDA
28 Şubat 2008, 21:02:09 #37
...
Efedra Genci

Açtığı Konular: 5

Rep Puanı: 5
Ruh Halim

bamboocha tek kişi yi kötüleme. yorumlarrr demek istedin galiba.bana dokunmayan yılan bin yaşasın ama dokundugundada ne hakaret kalır ne de başka bişey
!!!!kuşlar gibi uçmayı:balıklar gibi yüzmeyi ögrendik ama İNSAN gibi yaşamayı unuttuk!!!!!!!
28 Şubat 2008, 21:02:30 #38
daRk_nesS
Super Moderator

Ruh Halim

hiç bi türk gencine hakaretlerle düşüncelerini vurgulamak yakışmaz vurgulayacak kabul ettireceksen düşüncelerinin doğruluğu ile kabul ettireceksin

28 Şubat 2008, 21:04:49 #39
BamBooCha10uR
Efedra Yönetim

Ruh Halim

konu kilitlenmiştir...
bilgilendirilmek amacıyla acılmıstır zatenn yorumlara hiç gerek yok.. herkes birbirini kırmaya basladıı..bende acarsam zaten agzımı cok fena kırıcım birini hatta belki de siteye girecek yüzü kalmazz... o yüzden kilitlenmiştir konu saygılar gozkirp eger girmek isteyen varsa girip tekrar tekrar okuyabilirler...

Kır hadi boynumu da..
Yüreğimi kırdığın gibi..
Yılamam bu uğraştan..
Yine elimde mikrofon..
Hani kırmıştın ya..

__ MéRy  aşk 10uR __
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
YAZDIR
Gitmek istediğiniz yer: