Denizligenclik.com | Denizli Gençlik Forumları
11 Şubat 2012, 13:36:09 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Hızlı Chat

...hızlı chat yükleniyor...

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İbret Alınacak Bir Hikaye...  (Okunma Sayısı 1029 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
öภ๔єг
Efedra Genci
**

Rep Puanı: 16

« : 01 Temmuz 2007, 00:38:41 »

Hz. Musa Aleyhisselâm, bir gün münacatları esnasında «Ya Rabbî! Cennette benim arkadaşım kimdir, bana göster.» diye iltica eder. Hak Teâlâ ve Tekaddes Hazretleri:

- Ya Musa! Filan şehirde, filan çarşıda ve şu şemail ve isimde bir kasap vardır. O kimsedir, diye ilham eyler.

Hz. Musa Aleyhisselâm hemen hareket eder ve o kasabı bulur. Dükkânının karşı tarafında, bir miktar seyrederek ahvaline vâkıf olmak üzere oturur. Görür ki gayet gaddar ve zalim bir kimsedir. Sattığını hep eksik tartmaktadır. Hz. Musa'nın hatırına, bu kimse bana nasıl arkadaş olabilir, her halde o başka bir kimse olması lâzımdır, diye gelir. Tam o esnada Hz. Cebrail gelerek, o kimsenin olduğunu haber verir.

Hz. Musa Aleyhisselâm akşama kadar dükkânın önünde oturur ve akşam olunca, kasap bir miktar et alarak elindeki zembiline koyar ve evine gitmek üzere iken, Hz. Musa: «Ya kasap, beni misafir kabul eder misin? diye sorar. Kasap da «Buyurun, sizin gibi muhabbetli misafiri asla görmedim. Bu gece hizmetinizle şerefleneyim.» der ve beraberce giderler. Hemen Hz. Musa Aleyhisselâmm önüne yemekler ko-yar ve «Ey mübarek zat isterseniz siz yeyin. Şayet beraber yiyelim derseniz, bir miktar beklemeniz lâzım gelecek. Zira benim çok mühim bir işim vardır, müsâdenizle onu yerine getireyim.» der. Ve getirmiş olduğu eti iyice pişirip, evin köşesinde asılı bir zembıM aşağıya indirir. İçinden son derece küçük ve zayıf bir kadın çıkarır. O'nun ağzına yavaş yavaş eti verir. Karnını doyurduktan sonra altını da temizler ve tekrar yerine asarak Hz. Musa Aleyhisselâmın yanına gelir. Özür dileyerek birlikte yemek yemeye başlarlar.

Kadına yemek yedirirken kadının dudakları bir kaç defa hareket etmiş ve konuşur gibi olmuş. Bu hali Hz. Musa Aleyhisselâm farketmiş olduğu için o kimseye:

- Ey kişi, bu senin annen midir?

-Evet, annemdir. Çok ihtiyar ve mecalsizdir. Her gün böylece dükkândan geldiğim zaman hizmet ederim.

- Yemek yedirirken dudakları kıpırdadı. Sözü anlaşılır mı?

- Evet anlaşılır. Her ne zaman, karnını doyurup hizmetini yaptığımda «Ya Rabbî, bu oğlumu cennette Musa'ya arkadaş eyle.» diye dua eder.

- Ey kimse! Sana müjdeler olsun kî, annenin duası dergah-ı izzette kabul oldu. Musa benim, der ve ilham-ı ilâhî ile oraya geldiğini söyler.

O kimse de çok sevinir ve bütün günahlarına tevbe ve istiğfar ederek ibadet ile meşgul olmaya başlar.

Böylece annesine yapmış olduğu hizmet sebebi ile, salihler zümresine dahil olur.

.:HaMzA:.
Efedra Genci

Rep Puanı: 14

hAyAtın KaLbİnE YüRü...!!

« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2007, 20:37:06 »

tesekurler paylasımın ıcın

BamBooCha10uR
O bir Efedralı

Rep Puanı: 130

Yüzün Göğsüme Yaslansın..

« Yanıtla #2 : 21 Temmuz 2007, 10:39:50 »

bu hikaye yi daha önce okumustum ...annelerin duaları kabul oluyor sanırım..bu hikayeden onu anladım...

bamboocha
infazlordu
Efedra Genci
**

Rep Puanı: 1

« Yanıtla #3 : 06 Ağustos 2007, 09:00:55 »

paylaşım için teşekkürler

rockunzel
Efedra Genci
*

Rep Puanı: 0

« Yanıtla #4 : 08 Ağustos 2008, 16:11:30 »

paylaşımın için teşekkürler
Coder
Efedra Genci

Rep Puanı: 27

Ben mevlana değilim,adam ol öyle gel.

« Yanıtla #5 : 14 Ağustos 2008, 11:33:40 »

ımm evet cennet analarının ayakları altında  ühühü

Parmak bassam olur mu?
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
işte sizi hüzünlendirecek gerçek bir hikaye.. Hayattan Kesitler « 1 2 » kapitol 27 2290 Son Mesaj 17 Haziran 2007, 13:54:04
Gönderen: -seyyah-
cok güsel bi hikaye... Hayattan Kesitler exclusiveboy86 7 715 Son Mesaj 04 Aralık 2006, 21:38:43
Gönderen: EsiR
guzel bir hikaye...(ask mektupları) Aşk & Sevgi heartjack 9 842 Son Mesaj 29 Eylül 2007, 00:11:14
Gönderen: halloween
İBRET OLSUN Videolar -seyyah- 5 1060 Son Mesaj 05 Mayıs 2008, 16:14:48
Gönderen: burakchampions
erotik bi hikaye Geyik Muhabbet dunya ninnisi 9 642 Son Mesaj 13 Eylül 2008, 19:36:34
Gönderen: bLoOd__LiNe
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF | SMF © 2006, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!

03 Şubat 2012, 14:48:57