Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
05 Aralık 2008, 02:48:51

Sayfa: [1]   Aşağı git
YAZDIR
Gönderen Konu: Güzel dilimiz Türkçe ile ilgili!!  (Okunma Sayısı 712 defa)
05 Nisan 2007, 00:36:17 #0
Efedrin
Administrator

Açtığı Konular: 166

Rep Puanı: 54
Ruh Halim

Sevgili arkadaşlar internet kültürüne "chat" dediğimiz anlık mesajlaşma kavramı girdiğinden bu yana (IRC, MSN vb.)  daha hızlı yazmak, daha kısa yazarak zamandan kazanmak adına, dilimizde kullanılan kelimeleri kısaltmaya başladık. mrb, nbr, u, ok derken bir şekilde kelimeleri kuşa çevirdik.. Belki bu bir furyaydı, belki "chat" dediğimiz olay böyle yapılırdı ama bir yandan da İngilizce, milletimize sanki bir dünya diliymiş gibi anlatılmaya başladı.. Sonraları yazılarımızda "Q-q" , "w" kullanmaya başladık. "baq" dedik "cocuq" dedik "wer" dedik.. Ama unuttuk Atamızın "Türk demek Türkçe demektir, ne mutlu Türk'üm diyene!" sözünü.

Biz Denizli nin gençleri olarak, eminim ki bu konuda daha dikkatli davranabiliriz. Forumun bir anlık mesajlaşma ortamı olmadığının farkına vararak, yazdığımız mesajların uzun süre orada kalacağının bilinciyle artık İngiliz alfabesinin harflerini mesajlarımızda kullanmayacağımıza, kelimelerimizi kısaltmadan yazacağımıza, Türkçe mizi kullanırken daha hassas davranacağımıza inanıyoruz. İnsanlık hali, yazarken bir harfi unutabiliriz, dilimize adapte olmamış yabancı kelimeleri kullanabiliriz, işte böyle zamanlarda profilinizdeki uyarı puanı hanesine kırmızı bir işaret koyulacaktır size hatırlatma yapmak için, eminim ki bir süre sonra hepimiz kurallara uygun yazmayı alışkanlık haline getirebiliriz çünkü bozulma da alışkanlıklarla elimize yapıştı kimsenin Türkçe yi katletmek için yanlış yazdığını düşünmüyoruz.

Bütün bunlardan sonra bütün arkadaşlarımızdan ricamız, kurallara aykırı bir durum gördüğünüzde sadece mesajlardaki "moderatöre bildir" linkini kullanmanız.. Lütfen mesajı yazanı hiç bir şekilde açıktan ya da özelden uyarma yoluna gitmeyiniz.. Herkese iyi forumlar gulumse
Linkler görüntülenemiyor.
Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.
Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.

Mesajlara resim ekleyin

Mesajlara video ekleyin

Forum kuralları için tıklayınız:)

Yeni msn adresinizi hala almadınız mı? örnek: isminiz@denizligenclik.com

05 Nisan 2007, 00:51:27 #1
Çıralı
Özel Üye

Asıl Sanat İNSAN Olabilmektir.

Açtığı Konular: 309

Rep Puanı: 67
Ruh Halim

ben dikkat etmeye çalışıyorum gulumse
05 Nisan 2007, 08:53:24 #2
nakrugt
O bir Efedralı

off for the bloody exam... c u later...

Açtığı Konular: 114

Rep Puanı: 70
Ruh Halim

aynı derecede gıcık olduğum için yazarken elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum...
05 Nisan 2007, 11:21:45 #3
Li Lian Jie 13
O bir Efedralı

FUCK YOUR OPINION

Açtığı Konular: 483

Rep Puanı: 107
Ruh Halim

evet
benim de sinir olduğum bir durum...
ünlemleri yansımaları anlarımda, normal harflerin yerinede bu harfleri koyuyorlar
sözüm ona tarz yapıyorlar...

bende hoşlanmıyorum...
dikket edelim...

Kimseye Kukla Olma!

Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin!
Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin!
Tutmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin!
Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.
Seyredersin!_ŞEBNEM FERAH

YALNIZIM ÇÜNKÜ RAZIYIM!!!
05 Nisan 2007, 14:55:04 #4
_KeLePÇe_
O bir Efedralı

K@YBoLDuM.....

Açtığı Konular: 219

Rep Puanı: 35
Ruh Halim

arasıra elim kaysadaa bundan sonra dikkatli olucam...teşekkürler..

05 Nisan 2007, 15:35:40 #5
hendrix
Ziyaretçi

Kesinlikle bende dikkat ediyorum ve elimden geldikçe hata yapan üyeleri uyarıyorum..Umarım herkes bu konuda çok dikkatli olur..Bir milleti yok etmek istiyosan ilk başta dilini çürütmelisin demişler ve şu anda bunu yaşıyoruz..Lütfen dikkatli olalım..
05 Nisan 2007, 15:39:34 #6
müşo
O bir Efedralı

" Düşünüyorum; öyleyse rahatsız etmeyin... :) "

Açtığı Konular: 312

Rep Puanı: 63
Ruh Halim

bundan sonra daha dikkatli olacağım... gulumse gulumse

05 Nisan 2007, 16:45:36 #7
excalibur
Ziyaretçi

daha duyarlı olmaya çalışacağım...
25 Nisan 2007, 20:37:28 #8
tugba
Efedra Genci
*

Açtığı Konular: 1

Rep Puanı: 0
Ruh Halim

tam olarak uygulamasamda yıne uyuyorum
07 Mayıs 2007, 10:43:05 #9
picth black
Efedra Genci
*

Açtığı Konular: 0

Rep Puanı: 1
Ruh Halim

pekii nie ok -thank- sorry gibi kelimeleri hala kullanıoruzz! resmen başka ulusların dillerine sahip çıkıoruzz. benim en çok sinir olduğum nokta bu ha bide kafe gibii bazıı kelimelerr bu cafe deildirr yaa KAFEDİRRR KA-FE.. bilmiyorum ama bu konuda biraz daha dikkatli olsakk çok daha iyi olabilir...
KoRkTuKÇa TutSaK vAzGeÇTiKÇe öZGüRsÜNnnn..
17 Mayıs 2007, 21:09:43 #10
Hatice
Andaç Üyesi

Açtığı Konular: 2

Rep Puanı: 5
Ruh Halim

Ben de bu konuda hassasım. Abartıyor muyum bilmiyorum ama siz de efedrateam ifadesini kullanmasanız daha güzel olacak sanki!
06 Haziran 2007, 16:23:12 #11
wrong_
Efedra Genci
*

HAYAT YAŞAMAYI BİLDİKCE GÜZEL

Ruh Halim

benimde bu konuda duyarlılığım artı bende buna çok dikkat edeceğim
           SİLEMİYORSAN KARALA
07 Haziran 2007, 12:17:02 #12
vudin
Efedra Genci
*

Rep Puanı: 1
Ruh Halim

burada tek konu ingilizce cümleler veya harfler kullanmak değil de dilimizi düzgün kullanmak ise eğer; dahi anlamındaki "de" leri ayrı yazmaya, bağlaç olan "ki" leri ayrı yazmaya da dikkat edilmeli bence. Saf ve düzgün bir Türkçe kullanmak istiyorsak bu konu da çok önemli. Ayrıca: Linkler görüntülenemiyor.
http://www.dahianlamindakideayriyazilir.com
adresini de inceleyin derim.
« Son Düzenleme: 07 Haziran 2007, 15:48:28 Gönderen: vudin » Logged
07 Haziran 2007, 15:34:34 #13
hendrix
Ziyaretçi

Çoktandır Ercan Saatçi'yi protesto etmek için ciddi bir kitle arıyodum ve sonunda buldum.Sahibi olduğu "Rec By Saatchi" isimli müzik firmasının ismi yarı Türkçe ve yarın İngilizce'dir.Buna karşı kendi hazırlayacağınız metinleri aşağıdaki posta adresine göndererek protestomuzu iletebiliriz.

www.recbysaatchi.com

info@recbysaatchi.com
24 Mayıs 2008, 17:23:43 #14
TürkYurdu
Efedra Genci
*

Açtığı Konular: 1

Rep Puanı: 2
Ruh Halim

Duyarlı olan herkesi tebrik ediyorum bu konunun önemsiz olduğunu düşünen arkadaşlarımız ise bir daha düşünmeye davet ediyorum !  gozkirp Unutmayın dil;kültürümüzün aktarıcısıdır ! Çocuklarınıza anlatacak bir şeyleriniz olsun istiyorsanız TÜRK'çe konuşmaya,yazmaya özen gösterin...  gozkirp
12 Haziran 2008, 13:33:03 #15
eL!f
Efedra Genci
**

ouuvv!!! Bi KeDi göRDüüMü SaNDıMM :P

Rep Puanı: 5
Ruh Halim

yalnız efedrin abi  kahkaha snnde dikkat etmen gerekio  gozkirp öle ok kullanmak yok  cikcik  tamamdir  sirit sirit sirit
vakit varken tomurcukLarı topLa..  CaRpe DieM!!

01 Ağustos 2008, 10:47:07 #16
aduket
Efedra Genci
*

suskunlugum asaletimdendir

Açtığı Konular: 5

Ruh Halim

duyarlı olursak ve çevremize de bunu anlatırsak çok iyi olur  tamamdir
Sayfa: [1]   Yukarı git
YAZDIR
Gitmek istediğiniz yer: