Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
05 Aralık 2008, 01:07:05

Sayfa: [1]   Aşağı git
YAZDIR
Gönderen Konu: Yabancı Sınırı Kalksın mı? Bence...  (Okunma Sayısı 163 defa)
07 Temmuz 2007, 00:17:45 #0
öภ๔єг
Andaç Üyesi

Açtığı Konular: 92

Rep Puanı: 16
Ruh Halim

Bir Fenerbahçe taraftarı olarak kesinlikle yabancı sınırının kalkmasından yanayım. Haluk ulusoy ve arkadaşlarının düşündüğü gibi kesinlikle bu sınırın kalkmasının Türk futbolunun geleceğine zarar vereceğine inanmıyorum... Yabancı sınırı kalksın derken tabiki de bazı şartların yerine getirilmesi yani bazı kriterlerin konulması gerekir...
Mesela İngiltere'deki gibi milli takımlarında belirli sayıda oynama koşulu getirilebilir... Diyeceksiniz ki böyle olursa sadece 3 büyükler transfer yapabilir... Kesinlikle hayır ! trabzonsporlu Jevric, Vestel Manisalı Zelenka, Holosko, Gaziantepli Hasegiç ve daha niceleri... Bunların hepsi ülkelerinin milli takımlarında oynayan oyuncular... Demek ki Anadolu takımları da böyle futbolcuları transfer edebiliyor...
Avrupa'da son yıllarda zirveye oynayan takımlara ve milli takımlarının başarılarına bir dikkat edelim... Liverpool: Kadrosunda birçaok yabancı var ve son yıllarda belki Avrupanın en başarılı takımı...
Milan: son Avrupa şampiyonu... Kadrosundaki yabancılar... Kaka,Oliviera, Jankuovski, Dida, Cafu, Kaladze, Ronaldo... Ve İtalya... son dünya şampiyonu... galiba İtalya'yı bu başarısından sonra daha fazla anlatmaya gerek yok... 
Bizde de yabancı sınırı kalksa ve Arjantin'den, Brezilya'dan çok genç yaşta futbolcular alıp onları alt yapılarımızda yetiştirip geleceğin yıldızlarını kendi içimizden çıkartsak fena mı olur... Bakın bugün geleceğin en büyük yıldızı olarak gösterilen Messi henüz 7-8 yaşlarındayken Barcelona alt yapısında futbola başlıyor... şu anda da nasıl bir futbolcu olduğu ve futboluyla bizleri nasıl büyülediği ortada...
Bu sınırın kalkması hem Türk futbolcuların maliyetini düşürür hemde alınan bazı oyuncular bizim genç oyuncularımızın idolü olur ve onlardan birşeyler öğrenirler... Bugün bir Mehmet Topuz'a Kayserispor 5 milyon euro gibi bir fiyat biçiyor, Zaragoza Pablo Aimar'ı 5 milyon euro'ya transfer ediyor...
Bugün bir Roberto Carlos bir Lincoln geldi... gençlerimiz bu gibi oyuncularla çalışarak futbollarını daha da geliştirmezler mi...
Daha birçok sebep sayılabilir yabancı sınırının kalkması konusunda... Türk futbolunun ilerlemesi için bu kararın çıkmasını bekliyor ve asıl bu sınırın Türk futbolunun geleceğini karanlığa götürdüğünü düşünüyorum... ya sizin düşünceleriniz...
07 Temmuz 2007, 13:33:56 #1
BamBooCha10uR
Efedra Yönetim

Yüzün Göğsüme Yaslansın..

Açtığı Konular: 277

Rep Puanı: 126
Ruh Halim

yabancı sınırının kalklmasını bi GS taraftarı olarak iyi görmüyorum...çünkü İtalya ile Türkiye kıyaslanması zor...şu anda ülkemizdeki futbolda yerli oyuncular için rekabet oluyordu iyi futbolcu cıkarmak için...ancak GS bi dünya yıldızını getirecek sonra FB sonra BJK...ve birer tane daha ...bi bakacagız Türk futbolu çökmüş...bizim yerli oyuncular tribünlerde yabancıları izleyecek...Türkiye tam dünya futbolunda söz sahibi olmaya baslamısken bence bunun kalkması sacma olur...bunun için biraz daha zamana ihtiyac var derim ben...
Linkler görüntülenemiyor.
Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.

Kır hadi boynumu da..
Yüreğimi kırdığın gibi..
Yılamam bu uğraştan..
Yine elimde mikrofon..
Yüreğim söyleyecek o şarkıları..
Hani kırmıştın ya..
Kırdığından düşen parçalar cıkacak dudaklarımdan

__ MéRy  aşk 10uR __
07 Ağustos 2007, 16:07:53 #2
CiLeCaSH
O bir Efedralı

Açtığı Konular: 95

Rep Puanı: 46
Ruh Halim

ben fenerbahce taraftarı olarak yabancı sınırının kalkmasını istemiyorum.. cünkü kalkarsa türkiyede ki oyuncularımız forma sansı bulamayacak ve türkiye de futbol geileyecektir.. belki biz taraftarlar olarak yabancı sınırı kalktıgında daha zevkli bir lig izleyecegiz ama olan türk futbolcularımıza olacak... onun icin kalkmasını istemiyorum.....ama 6+1 kararı 7 olsaydı daha iyi olurdu.. ve 18 lik kadroda en za 85 dogumlu 1 futbolcu bulundurma kararı ise yerinde bence
Sayfa: [1]   Yukarı git
YAZDIR
Gitmek istediğiniz yer: