Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
05 Aralık 2008, 01:34:01

Anket
Soru: arkadaşlar bu bölümden rahatsız olanlar tepkisini versin..
ben bu bölümden rahatsız değilim.. ancak bazı resimlerin sansürlenmesini istiorm..
ben bu bölümden çok rahatsızım.. bu bölüm kapansın..
ben bu bölümden rahatsız değilim kafanıza göre takılın..
ben bu bölümden rahatsızım.. daha sansürlü şeyler istiorm..

Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
YAZDIR
Gönderen Konu: bu bölümden rahatsız olanlar , olmayanlar  (Okunma Sayısı 1148 defa)
05 Temmuz 2006, 17:20:37 #25
zalayeta
Efedra Genci
**

zzzzzzzzzzzz !!!

Açtığı Konular: 5

Rep Puanı: 0
Ruh Halim

neyi ayırt edip edememem seni ilgilendirmez bu benim görüşüm insanların zorla görüşlerini değiştirmezsin nasıl ki sen sabit fikirliysen bu konuda ben de sabit fikirdeyim ...  O0 kızma gücenme ama bu benim görüşüm  =H
kimseyle de bu yüzden tartışmak istemem, bir daha msj yazacak olursanız da cevaplamıyacağım son sözümü söyledim çünkü

kızmam gücenmem....kimsenin fikrini değiştirmek gibi bir amacımda yok saygılar buda benim son sözüm sirit
.........gxu...........
05 Temmuz 2006, 17:47:03 #26
nakrugt
O bir Efedralı

off for the bloody exam... c u later...

Açtığı Konular: 114

Rep Puanı: 70
Ruh Halim

ancak hayatın gerçeklerini fotoğraflara bakıp anlayamayız yaşanarak öğrenilir herşey ...

ölmeyi yaşayarak öğreneceksek... tabi o da bir görüş...

ben ölmenin de yaşamın bir parçası olduğuna inandığım için bana bunu anımsatmasında bir sakınca görmüyorum...

yalnızca bana anımsatması güzel... kim olursam olayım yarın öleceğim... doğal olan bu...

bu yüzden kimse eğlenmekten kendisini alıkoymaz gibi geliyor bana...
05 Temmuz 2006, 23:40:18 #27
Ssoydan
Ziyaretçi

insanların gözleri bu görüntülere alışmamalı!!!

ALINTI:

Gerbner şöyle yazar: “Şiddet yüklü bir kültür içinde büyümek, bazan belirli tipte bir saldırganlığı, çoğunluklada yalıtım, güvensizlik, korunmasızlık ve kızgınlığı ortaya çıkarır…Acımasız bir dünyada karanlık güçlere yönelik cezalandırıcı ve intikam alıcı bir eylem, özellikle çabuk, kesin sonuca ulaşan ve bizim güvenlik duygumuzu arttırıcı bir şekilde sunulduğunda çok çekicidir.” Kişi televizyonda ne kadar şiddet görürse, kendini şiddet tarafından o kadar tehdit altında hisseder. Araştırmalar, televizyon seyretme niceliğiyle dünyadan korku duyma arasında dolaysız korelasyonlar bulmuştur. Yoğun izleyiciler, seyrek izleyicilere oranla dünyanın çok daha tehlikeli bir yer olduğunu söylemişlerdir. Böylece, yoğun izleyiciler, daha katı kanun ve düzen oluşumlarına destek verme eğilimindedirler.

Aynı durumun burası içinde geçerli olduğunu düşünüyorum.

Artık ben de son noktayı koyuyorum, yeterince konuştuk sanırım!

Kimin ne hali varsa görsün...

Bu kadar seslenmeden ve yırtınmadan sonra hala destek görecek bir başlığın işleyişi umurumda bile değil.

Bizlerin göremediği, fakat bazı kişilerin bu başlığın faydalarının olduğunu görmesi, kendi adıma şaşırmama neden oldu.

Eğer Amacımız Hayatın gerçekleri ise, görülecek daha güzel şeylerin olduğuna inanıyorum...
« Son Düzenleme: 05 Temmuz 2006, 23:42:35 Gönderen: Ssoydan » Logged
06 Temmuz 2006, 10:21:24 #28
zalayeta
Efedra Genci
**

zzzzzzzzzzzz !!!

Açtığı Konular: 5

Ruh Halim

doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar sirit
.........gxu...........
07 Temmuz 2006, 23:45:10 #29
nakrugt
O bir Efedralı

Ruh Halim

şiddet göremiyorum... kaza sonucu insanın ölmesi şiddet değildir bana kalırsa...

bunlar yaşamın parçası... konuşmak gibi, içmek, yemek gibi...
08 Temmuz 2006, 13:20:02 #30
Ssoydan
Ziyaretçi

Şiddeti göremeyen arkadaşım açılan başlıklara bile dikkat etmen yeterli olacaktır... Ayrıca dİkkat etmen gereken yapılan yorumlar ve içerisinde geçen kelimeler de olmalıdır..

Örneğin; " ZUHAHAHA YAŞASIN KÖTÜLÜK, HA HA HA! YAŞASIN KÖTÜLÜK SERİSİ 2 ".

Bilmem dikkatini çektimi  ZUHAHA ve HA HA HA gibi zevk naraları ve arkasından içselleştirilmiş "yaşasın kötülük" tümcesi... bunun gibi kelimelerin içinde geçtiği yorumlar ve daha vs vs...

Evet abi adamın kafasına BALTA geçirilmesi zaten kaza sonucu olmuş bir olay...

Hindistanda cinayet, ABD nin savaş stratejisi ile öldürülen insanlar kaza sonucu beyinleri paramparça dağılmış insanlar...

Eğer şu bölümde bir tane bile ŞİDDET içeren görüntü olmasa ya da onu destekleyecek bir kelime geçmese inan ki bu kadar feryad etmezdim.

Gösterilenlerin sadece İĞrenç ve tiksinti veren görüntüler olduğunu söyler geçerdim...

İşte sorun ise bunların yemek içmek kadar doğalmış gibi insanların içselleştirmeleri.

Bu bir anlamda insanların ŞİDDETE karşı duyarsızlaşmasıdır...

Ki konu başlıklarını açan arkadaşımız ne kadar duyasızlaştığını bizlere açık seçik göstermektedir..

Yayınladığı resimlerden dolayı aldığı tepkiler sonrasında arkadaşımızın verdiği cevaplar " bunlar da bir şey mi! bendeki arşiv çok büyük, hatta masa üstümdeki resmi görmek istemezsiniz" gibi cevapları bunun bir ölçütüdür.

BEN SADECE DÜŞÜNÜYORUM? EĞER YANLIŞSAM ÖZÜR DİLERİM....
08 Temmuz 2006, 23:25:44 #31
EoWyN
O bir Efedralı

Açtığı Konular: 81

Rep Puanı: 2
Ruh Halim

aslında bir bakıma haklısınn ...
Linkler görüntülenemiyor.
Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.
09 Temmuz 2006, 12:51:27 #32
_KeLePÇe_
O bir Efedralı

K@YBoLDuM.....

Açtığı Konular: 219

Rep Puanı: 35
Ruh Halim

arkadaşlar size bişi söyliyimmi benim psikolojim acayip bozuldu o yüzden modluğu değiştittirdimmm evde yanlıuz bile kalamıyorummm gece uyurken   baktığımmm fotoğraflar gözümün önüne geliyooo  komik gelebilir ama ciddennnn korkmuşum yafff iyiki bırakmışımmm şimdii hiç birine bakmama gerek kalmadıııı

Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.

10 Temmuz 2006, 00:35:08 #33
devil_corpse
Efedra Genci
**

Açtığı Konular: 41

Ruh Halim

açıkcası burdaki kanlı fotoğraflardan ben de rahatsızım , savaş falan olabilir savaşın çirkin yüzünü göstermek amacıyla ama kaza fotoları falan bencede korkuyla alakası yok
10 Temmuz 2006, 22:08:48 #34
nakrugt
O bir Efedralı

Ruh Halim

Şiddeti göremeyen arkadaşım açılan başlıklara bile dikkat etmen yeterli olacaktır... Ayrıca dİkkat etmen gereken yapılan yorumlar ve içerisinde geçen kelimeler de olmalıdır..

Örneğin; " ZUHAHAHA YAŞASIN KÖTÜLÜK, HA HA HA! YAŞASIN KÖTÜLÜK SERİSİ 2 ".

Bilmem dikkatini çektimi  ZUHAHA ve HA HA HA gibi zevk naraları ve arkasından içselleştirilmiş "yaşasın kötülük" tümcesi... bunun gibi kelimelerin içinde geçtiği yorumlar ve daha vs vs...

Evet abi adamın kafasına BALTA geçirilmesi zaten kaza sonucu olmuş bir olay...

Hindistanda cinayet, ABD nin savaş stratejisi ile öldürülen insanlar kaza sonucu beyinleri paramparça dağılmış insanlar...

Eğer şu bölümde bir tane bile ŞİDDET içeren görüntü olmasa ya da onu destekleyecek bir kelime geçmese inan ki bu kadar feryad etmezdim.

Gösterilenlerin sadece İĞrenç ve tiksinti veren görüntüler olduğunu söyler geçerdim...

İşte sorun ise bunların yemek içmek kadar doğalmış gibi insanların içselleştirmeleri.

Bu bir anlamda insanların ŞİDDETE karşı duyarsızlaşmasıdır...

Ki konu başlıklarını açan arkadaşımız ne kadar duyasızlaştığını bizlere açık seçik göstermektedir..

Yayınladığı resimlerden dolayı aldığı tepkiler sonrasında arkadaşımızın verdiği cevaplar " bunlar da bir şey mi! bendeki arşiv çok büyük, hatta masa üstümdeki resmi görmek istemezsiniz" gibi cevapları bunun bir ölçütüdür.

BEN SADECE DÜŞÜNÜYORUM? EĞER YANLIŞSAM ÖZÜR DİLERİM....

Bu konudaki kişisel görüşüm şu:

İnsanlar istedikleri zaman istedikleri şeyden zevka alma hakkına sahiptir...

Kimi resim yapmaktan zevk alır, kimi müzik dinlemekten, kimi opps seyretmekten zevk alır, kimi de bu tür resimlere bakmaktan/bu tür olaylar görmekten...

İnsanların nelerden zevk alması gerektiğini onlara zorla kabul ettirmek, ya da

Toplum tarafından "normal" kabul edilen şeyleri kabul etmeyen insanları "sapkın" ya da "sapık" olarak adlandırmak çok kolaydır...

İnsanlar magazin seyredip başka şeyler yapmadan evleirnde oturmaktalar... Normal olan bu iken

bunu yapmayanlara "tuhaf" gözlerle bakmak da kolaydır...

Bu tür resimler, istemeyenin bakmayacaüı şeylerdir.

zaten bölümün başlığının altında uyarı mevcut... Yapmaması gereken tek şey o linki tıklamamak... o linki "tıklamadığında" rahatsız olmayacak...

Televizyon değil ki burası magazin programı arasında "zapping" yaparken insanlar bu tür görüntülerle karşılaşsın...

Yanılıyor muyum?hımm

Rahatsız olan arkadaşlar, madem ki psikolojiden söz ediyoruz, klasik koşullansınlar ve o linkleri tıkladıklarında hoşlarına gitmeyecekleri görüntülerle karşılaşacaklarını öğrensinler bana kalırsa...

Böylelikle ileride kademeli duyarsızlaşarak o linkleri gördüklerinde onların orda olduklarının farkına bile varmayacaklar...

Şiddet konusuna gelince, en üstte dile getirdiğim gibi, her insan istediği şeyden zevk alma hakkına sahiptir,

istediği şeylerden zevk almama hakkına da...

Başkalarını rahatsız etmediği sürece... Bu bölümü açan arkadaşlar size bu bölüme girin diye ısrar etmemekteler... yanılıyor muyum?hımm

Üstelik uyarmaktalar: "Bizim zevklerimizi paylaşmayanlar tıklamasınlar" anlopps gelen bir şekilde...

Bu arkadaşlar kalkıp da size "Ya, nasıl zevk almazsınız bunlardan!" gibi bir tavır içinde de değiller farkındaysanız... ancak burda bu tür görüntülerden hoşlanmayan arkadaşların bir kısmı

"Nasıl böyle şeylerden zevk alırsınız?" gibi bir tavır içindeler (elbette ki herkes değil)...

İnsanlara ne düşünmeleri gerektiğini söylemekten zevk almamız bu yüzden herhelde...

opps konusuna gelince:

Ayrıca nasıl ki site de oppsgrafik bir başlığın kişilerin hoşuna gitmeyeceği bilinerek açılmıyorsa, şiddet içeren Görsel yayınların da bu anlamda düşünülmesi gerektiğine inanıyorum...

Rahatsız olanlar girmesin demek cok anlamsız geliyor, yayınlanan her yazı ,resim vs vs insanlarla paylaşılmak için kullanılıyor... Bakmayız olur biter ve de bizi rahatsız etmaz mantığıyla olaya yaklaşmak bizim halkımızın en güzel huylarından biri olmuş olsa gerek ki, her olaydan bu sözle sıyrılmaya çalışıyoruz....

oppsgrafi başlığı açılmasa da, bu, bu sitedeki insanların opps seyretmedikleri anlopps gelmez... yanılıyor muyum?hımm

Ama kimsenin opps seyretmeyenlere (eğer varsa bu devirde) "neden opps seyretmiyorsunuz yahu?hımm" çıkışmaya hakkı yoktur...

İsteyen kafası kopmuş insan cesetleri görüntülerinden zevk alır, isteyen cinsel birleşmenin sömürüldüğü görüntülerden, isteyen de belgeselden...

Bu arkadaşlar kibarlık edip insanların fikirlerini almak istemişler, ancak insanların fikirlerini almak onların söylediklerine (af edersiniz) köpek gibi itaat etmek demek değildir...

Bu yüzden işgüzarlık etmek yerine, bu kibarlığı gösteren arkadaşlara yapıcı eleştiriler yöneltirsek daha olumlu olur kanaatindeyim... bu kanaati paylaşmayanlara da saygı duyarım...

Ancak, nedendir bilinmez, totaliter rejimlerde olan

"bunu yapamazsın! Bunu edemezsin! Bunu düşünemezsin! Bundan zevk alamazsın!" mantığına dayalı eylemlerde ve yorumlarda bulunmak daha kolay geliyor insanlara...

İsteyen bundan zevk alabilir bunu da anormal karşılayacak değilim... karşılamamalıyız da bence... Kokoreç yerine tantuni yemek gibi bir şey bu...

Bu tür fotoğrafları görmek beni şiddete duyarsızlaştıracaksa ya da beni benzer eğilimler yapmaya itecekse, bu, kendi kişiliğimin oturmamasından kaynaklancaktır...

Evlerindeki opps arşivleri ile övünenler de benzer cümleler kurmaktalar zaten... ya da pul koleksiyonuyla... ya da film arşivi ile... ya da peçete koleksiyonuyla...

Koleksiyoncu olmak gibi bir şey bana kalırsa bu övünme...

Frankfurt Okulu Düşünürleri'nin savı:

"Kapitalizm, popüler kültür aracılığıyla, insanlara normalde kabul etmeyecekleri şeyleri kabul ettirir... Popüler kültür sonucu oluşan "Kültür Endüstrisinin" kültür anlayışı,

Birey olmak değil topluma/çoğunluğa uymaktır... Farklılar dışlanır, "ortak kültür"e uyum sağlayanlar ödüllendirilir..."

Noelle-Neumann ise "Suskunluk Sarmalı kuramını şöyle açıklar:

"Birey dışlanma korkusuyla, çoğunluktan farklı olan düşünce ve duygularını saklar. Giderek bu bir sarmal halini alır. Sonuçta birey bir ikilemle karşı karşıya kalır: ya toplumun parçası olacaktır ya da dışlanacaktır. Dışlanmaktan korkan birey "nabza göre şerbet vermeyi" öğrenir. Onlar gibi düşünüyormuş gibi görünür ve kendisini buna inandırır."

Bunun toplumsal sonuçlarına, buhran eğilimlerine burda değinmek gereksiz...

Bu tür görüntülerden zevk almak ve bunları göstermek zararsızdır, ne ki bu arkadaşlar bu görüntüleri "gözümüze sokmak yerine " kendi bölümlerinde paylaşsınlar;

ne ki bu görüntüleri kendileri yapmaya çalışmasınlar...

Saygılarımla...
« Son Düzenleme: 10 Temmuz 2006, 22:12:58 Gönderen: nakrugt » Logged
12 Temmuz 2006, 22:52:02 #35
halloween
Moderator

WORDS LIKE VIOLENCE

Açtığı Konular: 146

Rep Puanı: 22
Ruh Halim

Alıntı
soydann
arkadaşım ne diyosun sen yaw  duygusuz olup olmadığıma sen mi karar veriyosun yada kim karar veriyo, açık seçik söledim varmı kime sorcam.. burada yaş sınırı yok diyorsunuz koydum oraya bas bas bağırıyorum yaş sınırına dikkat die tamam kabul ediyorum bazı fotoğraflar abartılı ancak bu şekilde saldırman çok kötü bi şey naptım burada bu kadar duygusuz olsam böyle bi anket bile açmam, bölüm kapanana kadar foto koymaya devam ederim.. bu saldırılarının amacını çözmüş değilim zevk alıyorum bunlara bakmatan yanlış anlaşılmasın sadist, faşist, mazoşist falan değilim  yalnızca ölümün insana yakın olduunu anlamak ve buna göre davranmak bunun çok kötü olduunu sanmıorm belki benim gibi düşünenler vardır die paylaştık.. ne büyük kabahat ki paylaştım yaw nası böyle söylersin anlamıyorum naptım ben yaws açtık işte anket bu kadar hakareti hakkettiğimi sanmıyorum.....
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2006, 22:10:56 Gönderen: halloween » Logged

02 Ağustos 2006, 14:48:04 #36
osimo
Efedra Genci

patent.anatolianrock.com

Açtığı Konular: 33

Rep Puanı: 18
Ruh Halim

ben  rahatsız diilim
JİMOMEMİKU  <3  MOARİRİNKATO
14 Ekim 2006, 00:21:49 #37
bashbash
O bir Efedralı

Açtığı Konular: 269

Rep Puanı: 75
Ruh Halim

bu görüntüler çok mu luzumlu şeyler acaba bu kadar tartışması yapılıyor anlamadım.

Kaç Kişiyiz! Tıklayın!!!
15 Ekim 2006, 15:10:45 #38
Ssoydan
Ziyaretçi

NAKrugt, eğer dediklerimi gercekten anlayabilseydin, sürekli kendi düşüncelerinin baskınlığını hissettirmeye çalışmazdın! şimdi iki kelime kullanıcam belki daha anlamlı olacak;

ERGENLiK ve KİMLİK....
16 Ekim 2006, 08:27:14 #39
nakrugt
O bir Efedralı

Ruh Halim

NAKrugt, eğer dediklerimi gercekten anlayabilseydin, sürekli kendi düşüncelerinin baskınlığını hissettirmeye çalışmazdın! şimdi iki kelime kullanıcam belki daha anlamlı olacak;

ERGENLiK ve KİMLİK....

Düşüncelerin baskınlığı ile ne demek istediğini anlamadım... ancak ben konulara yalnızca kendi açımdan değil, başkalarının açılarından da bakmaya çalışıyorum...

tek bir düşünce içinde takılı/takıntılı kalmamak eğer "Ergenlik ve kimlik" tanımlarına girmiyorsa, ki tahminimce "ham ve kimliksiz" demeyi ima etmek gibi bir gaflette bulunmuşsun, o zaman kendi adıma hep "ham ve kimliksiz" olmakta ısrarlı olmaya devam edeceğim...

diğer yandan, tek yanlı ve öznel bir bakış açısına "saplantılı kalmak" eğer olgunluksa, eğer kimlikli olmaksa da bu ben de olamayacak zannımca...

Kendi değer yargılarımı, başka insanşara dikte etmek de ne yazık ki "kimliksizliğimin" bir parçası olacak...

tek söyleyebileceğim şey şu:

öğrenmek gerek... insanları tanımadan önce kendini öğrenebilmek gerek...

ayrıca düşüncelerimin baskın olduğunu düşünmen de oldukça ilginç...

bunu iltifat olarak almaktayım...
28 Ekim 2006, 15:58:12 #40
Li Lian Jie 13
O bir Efedralı

FUCK YOUR OPINION

Açtığı Konular: 483

Rep Puanı: 107
Ruh Halim

hiç mi hiç rahatsız deilim

ama bolum adı cok masum heralde
gerilim&korku yerine alternatif dusunulse problem ortadan kalkabilir belki

Kimseye Kukla Olma!

Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin!
Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin!
Tutmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin!
Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.
Seyredersin!_ŞEBNEM FERAH

YALNIZIM ÇÜNKÜ RAZIYIM!!!
28 Ekim 2006, 19:12:48 #41
giSmoo
Efedra Genci
**

Açtığı Konular: 26

Ruh Halim

kalkmasın ya arkadaşlar zaten hayat korku we gerilim değilmi bunlar gerçek olduu söylenen şeyler bu hayatın bi parçası herşeyin tozpembe olmadığını gösterio istemeyen girmes ya tepkiye ne gerek war arkadaşlar lütfen ya
---KıYaMeT ŞaH DaMaRıNıZDaN DaHa YaKıN_!!---

!!!_KeDi YİYeN SaTaNiST FaRe_!!!
30 Mart 2007, 17:22:53 #42
forever rock
Efedra Genci
*

never was and never will be...

Açtığı Konular: 1

Ruh Halim

abi bencede rahatsız olan girmesin buraya ben şahsen çok seviyorum eğer sansürlensin istiyosanız girmicekseniz ya abartmayın hem resimlerde bişey yok hatta bulan varsa daha da koysun yani ki buraya girenlerin biçoğu bunlardan hoşlanıyo bence çok güzel olmuş devam etsin abi
why are you trying to make fun of me? You think it's funny?What the fuck you think it's doing to me
you take your turn lashing out at me
I want you crying when you're dirty ass in front of meLinkler görüntülenemiyor.
Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.[/img]
04 Haziran 2007, 12:21:06 #43
büşoo_26
Ziyaretçi

iyi de rahatsız olanlar neden giriyo ki rahatsız olan zaten girmez
04 Haziran 2007, 12:38:56 #44
aşksız_prens
Efedra Genci
*

Açtığı Konular: 1

Ruh Halim

şimdi bu görüntüler iğrenc diosunuz ama kendi iradesine hakim olna insan zaten bunları izleyince siddete yönelmemesi lazım kendine hakim değilsenez buna hiç girmeyin değilmi şimdi yani....bununla siddet artacaksa hiç girmeyin siz siddeti azaltırsınız belki ....
arkadaslar cok siddet içerio diosunuz madem girmeyin ....ne giriosunuz...üye olurken dioki 13 yasından küçükler girmesin... korkuyosanız girmeyin...
ewet arkadaslar üye olurken 13 yasından küçükler üye olamaz dio korkucaksanız asla girmeyin ....bence gayet iyi şiddete yönelcek adam girmesin...etkilencekse girmesin...

bknz: Forum kuralları (2)
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2007, 15:03:58 Gönderen: halloween » Logged
bir gün aşkın ölürse onu doğduğu yere göm kalbine  saygılarımla......
04 Haziran 2007, 14:03:20 #45
büşoo_26
Ziyaretçi

Alıntı
ewet arkadaslar üye olurken 13 yasından küçükler üye olamaz dio korkucaksanız asla girmeyin ....bence gayet iyi şiddete yönelcek adam girmesin...etkilencekse girmesin...    :XS:foc
bencede yani zaten bundan etkilenmek içn  ya 13 yaşından küçük olmak gererekir ya da kişiliğinin daha gelişmemiş olması gerekir bunların dışındakiler bunlaran etkilenmez aramızda 13 den küçük olan varmı
23 Ağustos 2007, 12:32:17 #46
CiLeCaSH
O bir Efedralı

Açtığı Konular: 95

Rep Puanı: 46
Ruh Halim

hiç rahatsız değilim...

destekliyorum.

ewet bende
25 Ağustos 2007, 03:15:58 #47
htcem_emosum
Efedra Genci
*

wo meine liebe endet fangt mein hass an!!!!!

Açtığı Konular: 0

Ruh Halim

bncede ya rahatsız olan girmesn göz var nizam var baslığa baksında girsin hem neyınden rahatsız oluorkı yaaa hayrt bişy
BEN HAYATA DEGL HAYATA BANA UYSUNNNNN
08 Eylül 2007, 09:26:51 #48
nemesis
Efedra Genci
*

Açtığı Konular: 2

Ruh Halim

ben hiç rahatsız olmuom gulumse
dünya 3 günlüktür dün,bugün,yarın
dün geçti yarının gelecegi belli deil o zaman bugünün kıymetini bil
12 Mart 2008, 21:15:24 #49
___aLp___
Efedra Genci

Açtığı Konular: 3

Ruh Halim

rahatsızlık ne demek yha .. bence gereklide zaten.. hem rahatsız olanda girmesin çözümü basit