Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
05 Aralık 2008, 19:05:29

Sayfa: [1]   Aşağı git
YAZDIR
Gönderen Konu: Aşk acısı görüntülendi  (Okunma Sayısı 188 defa)
21 Mayıs 2007, 18:03:15 #0
heart_shaped_box
O bir Efedralı

Açtığı Konular: 177

Rep Puanı: 55
Ruh Halim

Aşk acısı görüntülendi

Bugüne kadar aşk acısının hep kalbi vurduğu dile getirilirdi. Ancak bilim adamları aşkın beyni 4 yerinden vurduğunu ortaya çıkardı. Ve bilim adamları bu acıyı görüntüleyerek kağıda dökmeyi başardı.

İngiltere'de Londra Üniversitesi araştırıcıları bir ilke imza atarak aşık olan birisinin beynindeki hareketleri izlemeyi başardı.

Profesör Semir Zeki ve İsviçreli meslektaşı Andreas Bartels, 20 yaşındaki 11 kadın ve 6 erkekten oluşan 17 aşk acısı çekmiş denek üzerinde yaptıkları çalışmada, geçmişte yaşadıkları aşkları, o andaki hissettikleri ve nasıl deli divane olduklarını detaylı olarak anlatmalarını istedi.

Beyni 4 yerinden vuruyor

Bu sırada deneklerin beyinlerinde oluşan manyetik ses yankıları bir tarayıcıyla kağıda döküldü. Bu resimler, birbiriyle karşılaştırıldığında beyinde yüksek derecede kan akışı olan, 4 faal (yani halk diliyle yanan) alan tespit edildi. Testlerden çıkan sonuca göre; aşk acısı denilen şeyin asıl kaynağı beyindeki bu dört bölüm. Araştırmacılar, beyindeki bu bölgelerin insanın birini sevdiğinde ve ayrıldığında da faaliyete geçtiğini fakat, normal olarak insanların aşk yüzünden kendilerini kötü hissettikleri anlarda aktif hale geldiğini belirttiler.

Linkler görüntülenemiyor.
Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.

Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.

I'd give anything now
To hear those words from you
Each time I say something I regret
I cry 'I don't want to lose you.'
But somehow I know u will never leavem
21 Mayıs 2007, 18:55:02 #1
zero
Efedra Genci
*

ah umurumda mı sandın bu dünya ah neşesi yeter !

Açtığı Konular: 0

Rep Puanı: 0
Ruh Halim

kimisi bunu sinüzit zannediyor ve "üzüntüden sinüzitim azdı " diyebiliyor arkadaşına ama    halbuki o aşk acısı uzgun

ayrılmak cok kötü bişey  :'( :'( :'( :PS :cryy :uzgun
21 Mayıs 2007, 20:46:04 #2
fireboy
Ziyaretçi

son zamanlarda bu bölümdeki en ilginç haberlerden biri diyebilirim
21 Mayıs 2007, 21:59:59 #3
PoWeR
Efedra Genci

TürküM

Açtığı Konular: 32

Rep Puanı: 3
Ruh Halim

güsel paylasım...teşekkürler
16 Eylül 2008, 17:31:01 #4
RAPSGAME...
Efedra Genci
*

RAPSGAME...

Açtığı Konular: 30

Rep Puanı: 9
Ruh Halim

ALLAH KIMSEYE YASATMASIN YAA COK KOTU WALLA
koydum nokta belkı son...
16 Eylül 2008, 20:53:16 #5
_ArSeNiKk_
Efedra Genci
**

Gidene YoL veRCEkSiN kİ GeLeN AyAkTa kAlMASIn...

Açtığı Konular: 20

Rep Puanı: 3
Ruh Halim

doğruyu sölemek gerekirse çok sevdiğim sevgilimden ayrılınca bnm de kafamda bi yanma olduğunu çok iyi hatırlıorum demek bundanmış.. Cık cık

SeNiN iÇiN bEn bİtmİ$ OlsayDm,BeNiM İçiMdE SEn yAşIyOr olmazdIn...
Sayfa: [1]   Yukarı git
YAZDIR
Gitmek istediğiniz yer: