Türkiye'de işçi bayramını nedense Sağ görüşlü kişiler kutlamıyor.....benim gördüğüm bu!!!
kutlayanlar devrimci sol görüşlü vatandaşlarımız...
keşke güzel bir şekilde provakötörlerin olmadığı ve sağ sol ayrımı olmadan kutlansa...
imkansız gibi bişey bence....
adı üstünde işçi bayramı....
ancak benim bugün tv'den gördüğüm Polis bayramını andırıyor....
Türkiye'de ki büyük yanlışlardan biriside bu zaten, 1 mayıs solcuların siyasi bi günü haline gelmiş. Ayrıca bu yüzden sağcılar bunu kabullenmiyor. Aslında solculara ait değil ama sahiplenmiş adamlar. mesela sağcılarda milliyetçiliği sahiplenmiş ama öle bişey olamaz. CHP nin 6 ok ilkesinin içinde vardır milliyetçilik, ama CHP bu ilkesini kaybetmiş tarihe gömmüştür. Bu nedenle CHP yi benliğini kaybetmiş bir parti olarak görüyorum. Benliğini kaybeden bir partiden ise bi hayır gelmesi beklemiyorum...
Sonuç olarak Türkiye Cumhuriyeti halkı Avrupadaki gibi çağdaş bir şekilde 1 mayıs kutlamak istiyorlarsa önce provakatörleri etkisiz hale getirip işçi bayramınıda tarafsız bir duruma getirmeleri lazım. 1 mayıs bir siyasal gruba ait olmayacak halka işçiye emekçiye ait olcak. Halk istedikten sonra bunu yapabilir. Ama yapacak zihniyet gerekli... Çağdaşlık çoğu kişinin anladığı gibi giyim-kuşamla veya sosyete takılmakla olmaz. Çağdaşlık böyle olur, çağdaşlık yenilikçi, ilerici, Atatürkçü ve hoşgörülü bir düşünce yapısına sahip olmakla olur.
cok haklisin, cagdasligi hep baska bir sekilde anlatiyorlar, sorsan, hep giyim kusam na anlatiyorlar, buda benim sinirime giden birsey,
yada Türkiye deki vatandaslar, cogulari da gencler, hep AB örnek olarak görüyorlar, diyorlar ne eksigimiz var, .. bizde ederiz, ama napiyorlar? aynisini, ee? aramizdaki fark nerde kaliyo?
saten TR , Avrupayi hep örnek aliyorlar, bu yüzden de TR de genisletme yok..bir ilerleme yok
laikligi de öle, hep baska baska anlatiyorlar, milletimiz gercekten cahil, daha dogrusu bilgisiz, arasdirmaci degil, nerde eski genclik? cogulari kari, kiz, yada top pesinde.......