Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
05 Aralık 2008, 03:26:06

Sayfa: [1]   Aşağı git
YAZDIR
Gönderen Konu: Türkiye'de ŞERİAT TEHDİDİ yok mu dersiniZ ???  (Okunma Sayısı 489 defa)
31 Mart 2008, 00:09:07 #0
jembi_jembi
Efedra Genci

fenetbahçe

Açtığı Konular: 59

Rep Puanı: 32
Ruh Halim

peki iran 30 YIL önce ne diyordu şimdi ne oldu?

Linkler görüntülenemiyor.
Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.
31 Mart 2008, 01:03:23 #1
BamBooCha10uR
Efedra Yönetim

Yüzün Göğsüme Yaslansın..

Açtığı Konular: 277

Rep Puanı: 126
Ruh Halim

bizim sonumuz da böyle olursa vay halimize ki olmama ihtimali çok düşük...yakında sarıklar cıkar gelir...Bizim başbakan fetva vermeye bile basladı "3 çocuk yapın" diyerek hönkürerek...
sonumuz böyle olmasın arkadaslar..
Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.

Kır hadi boynumu da..
Yüreğimi kırdığın gibi..
Yılamam bu uğraştan..
Yine elimde mikrofon..
Yüreğim söyleyecek o şarkıları..
Hani kırmıştın ya..
Kırdığından düşen parçalar cıkacak dudaklarımdan

__ MéRy  aşk 10uR __
19 Nisan 2008, 15:28:28 #2
Scolfield
Administrator

Açtığı Konular: 184

Rep Puanı: 59
Ruh Halim

bizim sonumuzda böle olacak ama iran gibi 35 yılda olmaz daha uzun sürede olur belki biz görmeyiz ama çocuklarımız yada torunlarımız görür.
türk milleti uyumayı sewen bi ülke uyanmadık uyanamıyacağızda gözümüz halen boyalı
türkiyede tarikat düzeni en işleyen il denizli herkes belirli bir tarikata mensup
tarikata mensup olanlar olsun yada dinimizi tabiki sonuna kadar koruyacağız ama devletimiz cumhuriyet şeklinde kalsın
millet laik olmak zorunda değil istenen kapanır isteyen başı açık dolaşır. isteyen 5 vakit namazını kılar isteyen kılmaz.
millete camiye gidilmicek namaz kılınmıcak denmiyor fakat nedense şeriat bi ülke isteyenler war ama şunlarıda unutmamak lazım şeriatla yönetilen bir ülke bilimde ilerleyemez okuma oaranı düşük olur ve halk cahil kalır.
kadın hakları olmaz. 4 eşin olur tek sözünle boşarsın. kız çocukları okutulmaz. bilim şeytan icadı olarak görülür ve sanata ve sanatçıya önem verilmez bilim adamı kafir olarak görülür.
bilimde ilerleyemeyen sanayileşemeyen ülke ne mi olur.
gelir abd bombalar. bayrağını değiştirir. hükemetini kurar yeniden kendi adamlarıyla ekonomin onlara çalışır, kadınların kızların tecavüze uğrar. erkeklerin yaşlıların katledilir. önümüzde bunca örnek varken halen şeriat diyenler var
sen kendi ewinde şeriat yöntemini uygula hanımın kapalı olsun dışarı çıkarma kendin sarıkla dolaş camine git yada tarikatına sana karışan yok sende dewletime karışma dewletin işleyişine çomak sokma bu kadar al gülüm ver gülüm yaşayalım.
bugun modern türk ordusu olmasa kim bilir neler olcaktı.
YAŞASIN M.KEMAL ATATÜRK YAŞASIN BİZE EMANET BIRAKTIĞI T.C TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
Tek linkten sinema filmleri, yabancı dizilerin güncel bölümleri ve daha fazlası..

Şifreler mesajlara eklenmiştir, unutulanlar varsa Linkler görüntülenemiyor.
buraya tıklayarak
isteyiniz aynı gün içerisinde gönderilecektir.

michaelscolfield@denizligenclik.com film,dizi,oyun hakkında görüşleriniz ve sorunlarınız için bana ulaşabilirsiniz
21 Nisan 2008, 13:57:42 #3
yokum artık
Efedra Genci
*

Açtığı Konular: 12

Rep Puanı: 1
Ruh Halim

TABIKI YOK SACMALAMAYIN YA
BENİM ARADIĞIM GERÇEK SEVGİ ÖZENTİ AĞIZLARDAN KURULAN BASİT CÜMLELER DEĞİL
21 Nisan 2008, 14:40:58 #4
Scolfield
Administrator

Ruh Halim

TABIKI YOK SACMALAMAYIN YA
ARKADAŞIM HERKES FİKRİNİ ÖZGÜRCE SÖYLEYEBİLİR
KİMSENİN FİKRİNE SAÇMA V.B HAKARETLERDE BULUNAMAZSIN.
LÜTFEN YAZDIKLARIMIZA BİRAZ DAHA DİKKAT EDELİM VE FORUM KURALLARINI OKUYALIM
Tek linkten sinema filmleri, yabancı dizilerin güncel bölümleri ve daha fazlası..

buraya tıklayarak

michaelscolfield@denizligenclik.com film,dizi,oyun hakkında görüşleriniz ve sorunlarınız için bana ulaşabilirsiniz
21 Nisan 2008, 17:12:01 #5
r@!nDrop
Efedra Genci

Açtığı Konular: 84

Rep Puanı: 26
Ruh Halim

bizim sonumuzda böle olacak ama iran gibi 35 yılda olmaz daha uzun sürede olur belki biz görmeyiz ama çocuklarımız yada torunlarımız görür.
türk milleti uyumayı sewen bi ülke uyanmadık uyanamıyacağızda gözümüz halen boyalı
türkiyede tarikat düzeni en işleyen il denizli herkes belirli bir tarikata mensup
tarikata mensup olanlar olsun yada dinimizi tabiki sonuna kadar koruyacağız ama devletimiz cumhuriyet şeklinde kalsın
millet laik olmak zorunda değil istenen kapanır isteyen başı açık dolaşır. isteyen 5 vakit namazını kılar isteyen kılmaz.
millete camiye gidilmicek namaz kılınmıcak denmiyor fakat nedense şeriat bi ülke isteyenler war ama şunlarıda unutmamak lazım şeriatla yönetilen bir ülke bilimde ilerleyemez okuma oaranı düşük olur ve halk cahil kalır.
kadın hakları olmaz. 4 eşin olur tek sözünle boşarsın. kız çocukları okutulmaz. bilim şeytan icadı olarak görülür ve sanata ve sanatçıya önem verilmez bilim adamı kafir olarak görülür.
bilimde ilerleyemeyen sanayileşemeyen ülke ne mi olur.
gelir abd bombalar. bayrağını değiştirir. hükemetini kurar yeniden kendi adamlarıyla ekonomin onlara çalışır, kadınların kızların tecavüze uğrar. erkeklerin yaşlıların katledilir. önümüzde bunca örnek varken halen şeriat diyenler var
sen kendi ewinde şeriat yöntemini uygula hanımın kapalı olsun dışarı çıkarma kendin sarıkla dolaş camine git yada tarikatına sana karışan yok sende dewletime karışma dewletin işleyişine çomak sokma bu kadar al gülüm ver gülüm yaşayalım.
bugun modern türk ordusu olmasa kim bilir neler olcaktı.
YAŞASIN M.KEMAL ATATÜRK YAŞASIN BİZE EMANET BIRAKTIĞI T.C TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
Güzel bir yazı yazmışsın arkadaşım ama sana katılmadığım noktalar var.Tabi ki her Türk gençi gibi bizde Türkiye'yi seviyoruz,Atatürk'ün yaptıklarını örnek alıyoruruz ve kendisini saygıyla anıyoruz.T.C Silahlı Kuvetleriyle ve yaptıklarıyla daima onur duyuyoruz.Katılmadığım nokta ise şeriatın olduğu yerde nelerin eksik olabileceği söylemişsin ve genelliklede İran'ı örnek  vererek şeriatın sonunda ülkenin nelerden eksik kalabileceğini belirtmişsin.Ama sana şunu söyliyebilirim ki tarihde seriatla yönetilmiş ülkelerde hem bilim alanında hem kültür alanında birçok gelişme yaşanmıştır.Bilime emek harcamız birçok bilim adamı sayabiliriz.
Ben ise günümüzde yaşanan şeriattan korkarım.Dini sadce bazı emellerini gerçekleştirmek için toplanan insanlardan korkarım.Günümüzde tarikatçılık bir çıkar sağlama bir rant bulma hareketlerine olaylarına meğil  sağlamaktadır.Ben ise insanları; tarikatçı bu  bu geri kalmıştır,cahildir gibi görmektense.. insanı insan olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.Türkiye de hiçbir tarikata üye olmamış,şeriat cumhuriyet nedir ayrımını yapamayan cahil o kdar üniversite mezunu tanıyorum ki...

Asıl geri kalmışlık-cahillik- okumamazlık bizim kendi içimizde.Bunu ise şeriata mal etmek doğrumudur tartışılır....
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2008, 17:14:18 Gönderen: slymn » Logged

GüzeL oL@n @$k d€ğiL p€$ind€ ko$m@ktır
UniFeB

21 Nisan 2008, 19:20:42 #6
yokum artık
Efedra Genci
*

Ruh Halim

tamm .dikkat ederım
21 Nisan 2008, 21:09:02 #7
Scolfield
Administrator

Ruh Halim

slymn cahilliği şeriate bağlamadım. ben şuan şeriat yönetimi türkiyede olursa olabilecekleri kendi görüşüme göre öngererekten bir yazı yazdım. unutmayalımki osmanlı imparatorluğuda şeriat ile yönetiliyordu. ve bunu kaynak gösterek sölüyorum osmanlı tarihi yükseliş devrinde ozamanın sadrazamı olan kişi aynen şöyle millete bir seslenişi vardır ve bu kayıtlardadır.
ilim ve fen'in doruklarındayız. artık bundan sonrası olamaz diyor (kısaca açıklanması gerekirse) ve osmanlı imp. bilimde ilerlemesini kesiyor peki sonra ne oluyor bilimde ve sanayide ilerleyen avrupanın pazarı haline geliyor.
sonrasını az yada çok biliyorsunuz. tarih tekerrürden ibarettir.
yazımda örnek verdiğim ülkeleri tahmin edebilirsiniz.
iran,ırak,osmanlı imp(bizi yıkan şeriatti demiyorum. ilerlememizi ve ekonomimizin çökmesini sonrasındada zayıflamızı sağlayan yol açtığı etkenler) ve bu listeye nicelerini ekleyebilirsiniz.
arkadaşlar şunuda belirtmek isterim yönetimimiz ne olursa olsun ister kominist ister şeriat isterse cumhuriyet
vefat ettiğimizde senin ülken niye şeriatle yönetilmiyordu diyerek bize günah yazılmıcak senin devlete olan inancın değil yüce ALLAH'a olan inancın ve bağlılığın sorgulanacak bu yüzden bu yazılarımızda kırıcı değil biraz daha anlayışlı ve yapıcı olmamız gerekiyor ve karşımızdakinede ne olursa olsun ister dini isterse hürriyeti farklı olsun onun görüşlerinede saygı duymamız gerekir.
ben günümüz toplumunda şeriat ile yönetilmenin bizi ileri değil daha çok geriye oppsüreceği kanatindeyim.
cumhuriyet ile yönetiliyoruz ve herkes istediği şekilde yaşamakta özgür ne güzel baskı yok karışan yok başkasına zarar vermediğin süre içerisinde hürsün.
şeriatte bu şekilde değil şöyle düşünün.
şeriatle yönetilen bi ülke daha müslüman olmaz nedenmi?
başan kapalı olur. ama neden kural olduğu için yasak olduğu için sen onu takmak istemiyosun ama mecburiyetten takıosun devletin yaptırımıyla peki sen kimi kandırıyosun yukardaki (ALLAH)  senin içini bilmiyormu ne istediğini neler yapabileceğini peki sende ALLAH korkusu yoksa devlet korkusu varsa o şeriat yöntemi ne işe yarar.
insanın içinde olmadıktan sonra ne şeriat nede başkası bir çözüm değildir.
bu yüzden insan hürdür. zaten sınav için burada değilmiyiz bakalım ne yapacağız. başkalarının bizim gibi kulların bize diretmeleri karşısında bunları yapıcaksak ozaman senin inancın devlete derim. başkada bişey demem.
( en son verdiğim örnekte bası kapalı olma ile söylediğim benzetme başka bir benzetmedir. önemli olan insanın kendi vicdanı olduğunu betimlemek için verdim. ve başın açık olması veya kapalı olması günah olur yada olmaz bunun hakkındaki düşüncem kendime aiittir bu konu hakkında yorum veya düşüncemi ortaya koymuyorum. yanlış anlaşılma olmasın. ve baş örtüsü konusu tartışmama açık değildir mevcut olan konu üzerine tartışma devam etmeli konunun başka yönlere kaymaması veya sapmaması daha uygun olur.) bu yüzden bu açıklamayı yapma gereği duydum ve karşı fikirde olan arkadaşlarıma bir laf s.kma ve benzeri şekilde bir arayış veya düşünce içerisindede değilim. saygı çerçevesinde birbirimizi anlayarak tartışıldığı düşünüyorum ve bu durumda gerçekten beni sevindiriyor.
keşke herkes bu kadar medeni olabilse diyerekten sözümü bitiyorum.
saygılarımla
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2008, 23:44:05 Gönderen: MİCHAELSCOLFİELD » Logged

buraya tıklayarak

22 Nisan 2008, 13:54:15 #8
yokum artık
Efedra Genci
*

Ruh Halim

ya 1 haftadan berı kafam sıyasetle allak bullakk bıraz sert cıkabılıyorum tekrardan ÖZÜR DİLERİM gozkirp
22 Nisan 2008, 22:47:36 #9
Scolfield
Administrator

Ruh Halim

ya 1 haftadan berı kafam sıyasetle allak bullakk bıraz sert cıkabılıyorum tekrardan ÖZÜR DİLERİM gozkirp
okadar önemli değil olur böyle şeyler ama biraz daha sakin olalım özellikle gerilimi fazla olan bu konularda
amacımız birbirimizi kırmak değil sadece düşüncülerimizi paylaşmak gulumse

buraya tıklayarak

24 Nisan 2008, 22:27:38 #10
Ruthland
Efedra Genci
*

Resident Evil

Açtığı Konular: 3

Rep Puanı: 0
Ruh Halim

Kısa vadede olmasa da uzun bir vadede böyle endişelerim var.
This is my only chance to survive. This is my last escape.
25 Nisan 2008, 17:45:00 #11
r@!nDrop
Efedra Genci

Ruh Halim

saygı çerçevesinde birbirimizi anlaopps tartışıldığı düşünüyorum ve bu durumda gerçekten beni sevindiriyor.
keşke herkes bu kadar medeni olabilse diyerekten sözümü bitiyorum.
saygılarımla
tamamdır  alkış alkış alkış bence olay burda bitiyor

UniFeB

25 Nisan 2008, 17:53:08 #12
- υαsפєcмєм -
O bir Efedralı

-[Selpak satan bitli kiZ ]-

Açtığı Konular: 22

Rep Puanı: 16
Ruh Halim

nerde cembi orda siyaset !!

BamBooCha10uR un dedi gibi: basbakanin : 3 çocuk yapın demesi, beni biraz sinirlendirdi
tabi güzel aslinda Türkiyenin büyümesi, fakat, insanlar cocuklarinin isteklerini yerine getiremiyorsa, yani daha dogrusu para sikintisi varsa, bence bu iyi olmaz, saten türkiye nin durumu ortada ..

benim ögretmenim bana bugün birseyler sordu arkadaslar, size de sormak isterim
basbakan ve karisi bir atatürk resminin önünde fotoraflari var, sizce bu size birsey sölüyormu?
yani sizde biliyorsunuz, kendisi laiklige karsi, karisi kapali, ve ayrice makjas da eksik degil, ve atatürk resmi.... siz neler düsünüyorsunuz? amaci ne sizce ?
- υαsפєcмєм -
kelebek gibi uc, ari gibi sok

Duydunuz mu?
Omo Reklamindaki kiza tecavüz edmisler...
EEE.. nede olsa Kirlenmek güzeldir...

oOWWW yaK beNiii, yiK beNiii
iCIMDEKI CANAVARRRR

кαρıℓмα яüzgαяıмα ηєzℓє σℓυяѕυη
υαsפєcмєм
25 Nisan 2008, 17:57:56 #13
Scolfield
Administrator

Ruh Halim

nerde cembi orda siyaset !!

BamBooCha10uR un dedi gibi: basbakanin : 3 çocuk yapın demesi, beni biraz sinirlendirdi
tabi güzel aslinda Türkiyenin büyümesi, fakat, insanlar cocuklarinin isteklerini yerine getiremiyorsa, yani daha dogrusu para sikintisi varsa, bence bu iyi olmaz, saten türkiye nin durumu ortada ..

benim ögretmenim bana bugün birseyler sordu arkadaslar, size de sormak isterim
basbakan ve karisi bir atatürk resminin önünde fotoraflari var, sizce bu size birsey sölüyormu?
yani sizde biliyorsunuz, kendisi laiklige karsi, karisi kapali, ve ayrice makjas da eksik degil, ve atatürk resmi.... siz neler düsünüyorsunuz? amaci ne sizce ?

bir başbakan ve karısının atanın önünde fotoğrafları olması normaldir. amaç yok bence çünkü sonuçta başbakanımız ve karısı
önemli olan atanın fotoğrafı önünde poz verip fotoğraf çekilmek değil.
kimler geldi fotoğraflar çekildi atamın önünde ama hiç biriside Atamın önünde değilde Atamın arkasında olmadı.

buraya tıklayarak

25 Nisan 2008, 18:09:11 #14
Ruthland
Efedra Genci
*

Resident Evil

Ruh Halim

Türkiye Laik rejimiyle şeriatla yönetilen ülkelere örnek olabilir ve bu milletler demokratikleşebilir ve çağdaşlaşabilir ki bu durum bazılarına rahatsızlık vermekte. AKP hükümeti Türkiye'nin yavaş yavaş ta olsa laik düzenine zarar veriyor ve tabikide Avrupa'nın hoşuna gidiyor.
This is my only chance to survive. This is my last escape.
25 Nisan 2008, 19:20:35 #15
Scolfield
Administrator

Ruh Halim

Türkiye Laik rejimiyle şeriatla yönetilen ülkelere örnek olabilir ve bu milletler demokratikleşebilir ve çağdaşlaşabilir ki bu durum bazılarına rahatsızlık vermekte. AKP hükümeti Türkiye'nin yavaş yavaş ta olsa laik düzenine zarar veriyor ve tabikide Avrupa'nın hoşuna gidiyor.
avrupa bizim güçümüzü kaybedişimizi bıyık altından gülerek izliyor.
bizim birimize düşmemizi büyük bir zevkle izliyor. türban sorun değil yada kapalı olmak.
akp gelmeden önceki zamanı hatırlayın hiç böyle şeyler yaşanıyormuydu yada bu şekilde polemikler.
yolda başı açıklarla kapalıları birbirine düşürdüler. önceden huzur vardı mutluyduk herkez öle yada böle birbiriyle anlaşıyordu. akp geldi bizi birbirimize düşürdü birde başı açıklar kapalılar diye ayırdı. bu ülke hepimizin ayrılamayız
sen kapalısın ben açığım ayrı insanlarız diye bir tabir ve kavramı asla kabul etmiyorum.
sizde kabul etmeyin arkadaşlar bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar bu oyunlara alet olmayalım.
gaza gelip birbirimize geri dönüşü olmayan sözler veya hareketler yapmalıyım. önceden olduğu gibi şimdide hepimiz aynı nüfus cüzdanını taşıyoruz. aynı bayrağın altında gölgeleniyoruz. aynı şehit kanlarıyla sulanmış topraktan ekmek yiyoruz. aynı minareli camilere gidip farklı farklı olsada o minnacık ellerimizi açıp Allah'a şükürler ediyoruz. bu kavga niye bu ayrımda niye.
dinimi kullanıp bizi bölmeye çalışlanrı burdan kınıyorum ve ömür billah ellerim yakalarında olacaktır.
ve bu oyunlara alet olan halkıma sesleniyorum
kendini kullandırma uyan artık türk evladı 30 kupana alınmadı bu vatan

buraya tıklayarak

26 Nisan 2008, 13:35:18 #16
r@!nDrop
Efedra Genci

Ruh Halim

Konunun dışına çıkmak istemiyorum ama arkadaşlar size bir sorunu hatırlatmak istiyorum.Çünkü bende madurlardan biriyim.Meslek liselerine yapılan kıyımlar daha doğrusu haksızlıklar düzeltilecek denmişti..Ama gözle görülen bir değişim olmadı.Akp nin seçim öncesi vaadlerinden biriydi bu.""Bu olayada mı meslek liseliler hayatını böyle yaşamaya devam etsinler,gitmeselrdi  o okula;diye mi bakılacak"".Konuyu bağlamak istersek arkadaşlar baş örtüsü nasıl sorunsa,eğitimde,işsizlikde sorun bu ülkede.Sorunların çözülmeside başımızdaki devlet adamlarının çalışmalarına bağlı...Ben 4 yıllık üniversite hayatımda gördüm eşitsizliklerden biriydi bu;Sınıfta çok sevdiğim arkadaşlarımın çektiği uğraş sabah okul kapısının önünde verilen küçüçük bir odada baş örtülerini değiştirmeleri..Sonra Türkiye demokratik bir ülke deniyor.Halkın tartışdığı nokta ise türban siyasi simgemidir değilmidir.İnandığım birşey var ki sınıfımızdaki o arkadaşların siyasetle filan alakaları yok.Tek istedikleri özgürce yaşamak tabiki özgürlük var ise Türkiye'de.

Ailemle beraber haberleri seyrederken annemin yaptığı bir yorum"şimdiye kadar gündemde türban yoktu bu adamın işi gücü kalmadı mı türbanla uğraşıyor,ortamı geriyor.Gitsin işsizliğe ekonomiğe çözüm bulsun.."

Ama olay böyle değil arkadaşlar bu türbanlı arkadaşlarımızın çektiği bir sıkıntıydı çözüm buluması gerekiyor kanatimce.Meslek liseleri de aynı şekilde problem bu sefer düz lise mezunları karşıt taraf olacak.Çünkü benim tekerim önüne taş konmasın politikası hakkim daha doğrusu bencillik..

Sonuç olarak ise partilerin bu konuları oy alabilmek için,sempati toplamaları için gündeme  getirmelerine katılmıyorum.İsteğim ise sorunlara yapıcı çözümler getirmek..

UniFeB

02 Temmuz 2008, 21:14:32 #17
rk_aslan945
Efedra Genci
*

Ruh Halim

slyman kardes hakkin var davanda bende sana katiliyorum. Politikacilarin istedikleri OYlar bize hizmet olarak geri donse tartismalar sorunlar yasanmaz

guzel bir paylasim  jembi_jembi emegine saglik

22 Temmuz 2008, 23:07:44 #18
Zeh!R
Efedra Genci
*

Açtığı Konular: 1

Rep Puanı: 3
Ruh Halim

Türk Gençliği kendini yetiştirdiği sürece,bu ülkedeki gerçekler hakkında bilgisi olduğu sürece,neyin ne olduğunu bildiği sürece bunlardan korkmamıza gerek kalmayacaktır..! Ki yeni nesil gayet bilinçli yetişiyor bana kalırsa bunların ipi nasıl olsa çekilecek..!
23 Temmuz 2008, 14:24:31 #19
TürkYurdu
Efedra Genci
*

Açtığı Konular: 1

Rep Puanı: 2
Ruh Halim

Bu ülkede ATATÜRKÇÜ TÜRK Gençlerinin kanları son damlasına kadar akmadıkça TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ yıkamayacaklar ! Bunun için sonuna kadar mücadele veririz ! Sağcısıyla Solcusuyla !  gozkirp
Sayfa: [1]   Yukarı git
YAZDIR