Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
05 Aralık 2008, 14:21:34

Sayfa: [1]   Aşağı git
YAZDIR
Gönderen Konu: EY TÜRK GENÇLİĞİ!  (Okunma Sayısı 288 defa)
17 Şubat 2007, 15:08:09 #0
Li Lian Jie 13
O bir Efedralı

FUCK YOUR OPINION

Açtığı Konular: 483

Rep Puanı: 107
Ruh Halim

Ey Türk gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.

Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir.

İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.

Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetln imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin!

Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir.

İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.

Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler.

Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk, 20 Ekim 1927

"Atatürk'ün gençliğe  GÜNÜMÜZ TÜRKÇESİYLE

Ey türk gençliği! Birinci ödevin Türk bağımsızlığını, Türk cumhuriyetini, sonsuza dek korumak ve savunmaktır.

Varlığının ve geleceğinin biricik temeli budur.

Bu temel, senin en değerli (güven) kaynağındır.

Gelecekte de, yurt içinde ve dışında, seni bu kaynaktan yoksun etmek isteyecek kötüler bulunacaktır.

Bir gün, bağımsızlığını ve cumhuriyetini savunmak zorunda kalırsan, göreve atılmak için içinde bulunacağın ortamın olanak ve koşullarını düşünmeyeceksin!

Bu olanak ve koşullar çok elverişsiz olabilir.

Bağımsızlığına ve cumhuriyetine kıymak isteyecek düşmanlar, bütün dünyada benzeri görülmedik bir yenginin temsilcisi olabilirler.

Zorla ya da aldatıcı düzenlerle, sevgili yurdunun bütün kaleleri alınmış, bütün gemi yapım yerleri ele geçirilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve yurdun her köşesine eylemli olarak girilmiş olabilir.

Bütün bu durumlardan daha acı ve daha korkunç olmak üzere, yurdun içinde yönetim başında bulunanlar, aymazlık ve sapkınlık ve üstelik hayinlik içinde bulunabilirler.

Dahası, yönetim başında bulunan böyleleri, kişisel çıkarlarını, yurduna girip yayılmış olan (dış) düşmanların siyasal amaçlarıyla birleştirebilirler.

Ulus, yoksulluk ve darlık içinde ezgin ve bitkin düşmüş olabilir. Ey Türk geleceğinin genç kuşakları! İşte bu ortam ve koşullarda bile ödevin, Türk bağımsızlığını ve cumhuriyetini kurtarmaktır.

Gereksindiğin güç, damarlarındaki soylu kanda vardır.

Mustafa Kemal Atatürk, 20 Ekim 1927

Kimseye Kukla Olma!

Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin!
Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin!
Tutmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin!
Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.
Seyredersin!_ŞEBNEM FERAH

Linkler görüntülenemiyor.
Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.

YALNIZIM ÇÜNKÜ RAZIYIM!!!
17 Şubat 2007, 15:13:08 #1
Li Lian Jie 13
O bir Efedralı

FUCK YOUR OPINION

Açtığı Konular: 483

Rep Puanı: 107
Ruh Halim

BU BÖLÜMDE BU TARZ ŞEYLER KONU SABİTLENSE YA
BEN BU BÖLÜMDE EY TÜRK GENÇLİĞİ FALAN GÖREMEDİM.
UZUN ZAMANDIR AKLIMDAYDI ŞİMDİ AÇTIM KONUYU...

GELECEĞİ OKUYAN ATAM'DAN BU HİTABE DEVLETİMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMLARIN ÇOĞUNA CEVAP VERİR NİTELİKTE
BAŞIMIZIN TACI, BÖLÜMÜMÜZÜN SABİT KONUSU OLMALI

Kimseye Kukla Olma!

Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin!
Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin!
Tutmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin!
Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.
Seyredersin!_ŞEBNEM FERAH

Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.

YALNIZIM ÇÜNKÜ RAZIYIM!!!
17 Şubat 2007, 23:59:34 #2
greenknight
Efedra Genci

pamuktan prenses olmaz, prenses taş gibi olur.

Açtığı Konular: 49

Rep Puanı: 35
Ruh Halim

Aradığınız ey Türk gençliğine ulaşılamıyor. Aradığınız kişiler ya kız peşinde koşuyolar ya da lüzumsüz işlerle uğraşıyorlar. Vatanını emanet ettiğin Türk gençliğini daha sonra aramayı tekrar deneyin... tabi yerinde bulabilirsen...

VATAN TOPRAĞI KADERİNE BIRAKILAMAYACAK KADAR KUTSALDIR.........
17 Mayıs 2007, 18:44:38 #3
fuulya
Efedra Genci

Açtığı Konular: 12

Rep Puanı: 0
Ruh Halim

aynen katılıyorum sana herkes kendi derdinde kimse Türkiye'yi milletini düşünmüyo herkes yavaş yavaş özünü unutuyor ve unutkanlık ve değişim önce dilimizden başlıyor
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2007, 00:03:53 Gönderen: aL_Lan_gois » Logged
10 Haziran 2007, 17:54:52 #4
Gökbörü
Efedra Genci

yolların sonu...

Açtığı Konular: 12

Rep Puanı: 43
Ruh Halim

kesinlikle doğru düşmanlarımıza milli mücadele döneminde topla tüfekle yenilmedik ama,kültürümüzü kaybedip asimile olursak yenilebiliriz.Bunun için özkültürümüze özelliklede dilimize sahip çıkmalıyızz...
BİR KALEMDE ANLATSAM
İKİLEMDE KALIR ÇÖZEMEZSİN
BİR BAKIŞTA GÖRÜR OLSAN
İÇİMDE DERİN İZLER VAR
NE İÇİN GELDİK DÜNYAYA?
SENDE BİR FARKINA VARSAN
YAPTIĞIN BÜTÜN HATALARI
HEP BAŞKASINDA ARARSAN
BU ÖFKE İÇİMDE BİR DUVAR
YIKILMAZ NE YAPSAN
GÜVENSİZ, PASLI DÜNYANIZDA
KATİL OLUR İNSAN!
HER DENİLENE ALDANSAM
İNANÇSIZ KALIR, KÖRELİRDİM
İLK BAKIŞTA ANLAR OLSAM
İÇİNİZDE SAHTE YÜZLER VAR
EN SONUNDA ANLADIM, ZARARI KENDİME
VE NİHAYET DEĞİŞTİM
SİVRİLTTİM KENDİMİ
BU ÖFKE İÇİMDE BİR DUVAR
YIKILMAZ NE YAPSAN
GÜVENSİZ, PASLI DÜNYANIZDA
KATİL OLUR İNSAN!
DÖKÜLSÜN BİRER BİRER
İÇİMDEKİ SESLER
KURTULAYIM LANETTEN
DÖN VE BAK KENDİ HALİNE
NEDEN BU KİN, BU NEFRET?
GAREZ VARSA BEYNİNDE, BEŞ PARA ETMEZ
LANETLER DİNMEZ
İNANÇSIZ KALDIĞINDA
14 Mart 2008, 01:47:46 #5
daRk_nesS
Super Moderator

Hız=Motosiklet=Mutluluk :D

Açtığı Konular: 227

Rep Puanı: 61
Ruh Halim

öncelikle medya bilgilenmeli yaptı yayınları düzenlemeliki Türk gençliğide düzelsin. Çünkü bana göre gençliği en fazla medya etkiliyor. medya avrupa yakası gibi dizileri yayınlayınca bir özentidir gidiyor sonra

14 Mart 2008, 10:01:44 #6
BamBooCha10uR
Efedra Yönetim

Yüzün Göğsüme Yaslansın..

Açtığı Konular: 277

Rep Puanı: 126
Ruh Halim

iş gençliğin kişiliğinde yetiştirilişinde biter bence ..her ne kadar medya basın yayın organları da bu duruma olumlu olumsuz etkiler sunsa da kişilik bence en temel özellik...

Kır hadi boynumu da..
Yüreğimi kırdığın gibi..
Yılamam bu uğraştan..
Yine elimde mikrofon..
Yüreğim söyleyecek o şarkıları..
Hani kırmıştın ya..
Kırdığından düşen parçalar cıkacak dudaklarımdan

__ MéRy  aşk 10uR __
26 Mart 2008, 04:34:40 #7
kurtbeg
Efedra Genci
*

Açtığı Konular: 1

Rep Puanı: 0
Ruh Halim

bravo "greenknight" yalnız şunuda ekle bana biri kulak verene kadar bu eleştirime devam etcem aradığınız kişiler ayrıca sizin emanet ettiğiiniz ve özgürce konuşmamız için kan döktüğünüz dilimizi s.kmekle meşgul yeter artık ya sizde zeka geriliğimi var değiştirin şu takma isimlerinizi ondan sonta Ata nın adını ağzınıza alın biraz utanın be yeter be vallahi billahi ülkeyi terk edicem ama ne farkı varki sadece tabelalar kaldı Türkçe
Sayfa: [1]   Yukarı git
YAZDIR
Gitmek istediğiniz yer: