Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
23 Kasım 2008, 15:18:54

Sayfa: [1]   Aşağı git
YAZDIR
Gönderen Konu: Dipdiri bir hafıza için 10 alıştırma  (Okunma Sayısı 164 defa)
11 Ocak 2007, 14:06:27 #0
Li Lian Jie 13
O bir Efedralı

FUCK YOUR OPINION

Açtığı Konular: 483

Rep Puanı: 107
Ruh Halim

Dipdiri bir hafıza için 10 alıştırma
Sağ eliniz yerine biraz da sol elinizi kullanmaya başlayın

1- Ters el alıştırması

Sağ eliniz yerine biraz da sol elinizi kullanmaya başlayın. Saçlarınızı sol elinizle tarayın, kalemi ters elinizle tutun gibi... Sonuç olarak, rutin alışkanlıklarınızı kırar ve beyninizin kullanmadığınız diğer yarısını da harekete geçirmiş olursunuz.

2-Çocuk oyunu alıştırması

İşe veya alışverişe giderken, tıpkı bir çocuk gibi merak içinde bütün duyularınızı harekete geçirin. Bakın, dokunun, dinleyin, koklayın. Bu şekilde çok ender yaptığınız bağlantıları canlandırır, beyninizin kapasitesini artırırsınız. Duyu organlarınızın ne kadar fazlasını kullanırsanız, hafızanız her zaman canlı kalır.

3-Harf alıştırması

Elinize bir gazete ve bir fosforlu kalem alın. Sırasıyla paragrafları okuyun ve çift yazılmış harflerin üzerini çizin. Mesela, çift 't' ve 'm'lerin üzerini işaretleyin. Böylelikle konsantrasyonunuzun ne kadar uyarıldığını hemen hissedecek-siniz. Bu, zihnin canlanmasını artırır.

4-Polisiye alıştırması

"Dün akşam şu saatte ne yaptım, neredeydim, iki saat önce ne yaptım?" gibi, genellikle polisiye romanlarında sorulan soruları kendinize yöneltin. Ve tabii cevaplayın. Bu alıştırma sonucunda yaptıklarınıza karşı dikkatinizi geliştirebilirsiniz.

5-Yürüyüş alıştırması

Asker yürüyüşü gibi olduğunuz yerde hareket edin. Sol bacağınızı her kaldırdığınızda, önce sağ elinizle, sonra sol elinizle dizinize dokunun. Böyle çaprazlama hareketlerle beyninizin her iki tarafını kullanmış olursunuz.

6-Ressam alıştırması

Burnunuzun ucunda bir fırça olduğunu hayal edin. Bununla havaya en sevdiğiniz renkte yatay bir sekiz çizin. Bu çizim hareketleri, yorgun zihninizi hemen canlandırır. Aynı zamanda beyni bloke eden stresi etkili biçimde yok eder.

7-Ajan alıştırması

Bu alıştırmayı daha çok sokakta yapacaksınız. Çevrenizde bulunan arabaların plakalarına bakın ve plakadaki harflerden kelimeler, hatta cümleler türetmeye çalışın. Böylece hem kelime hazinenizi geliştirir hem de beyninizi canlandırırsınız.

8-Resim alıştırması

Bu alıştırmayla alışveriş listelerini çok kolay ezberleyebilir, hafızanızı güçlendirebilirsiniz. Bunun için kalem kağıt alın ve kağıdın üzerine mum, kaktüs, yonca gibi semboller çizin. Her resim bir sayıyı sembolize ediyor. Ardından sembolleri sayılara göre ezberleyin. Bu alıştırmayla, zihninizde listeler oluşturmayı kolay başarırsınız.

9-Otobiyografi alıştırması

Düşünün ki, hayat hikayenizi tekrar yazmanız gerekiyor. Burada, işe, gittiğiniz ilkokuldan başlayabilirsiniz. Bunun için en yakın arkadaşınızı, tipini, sınıfınızın düzenini hatırlamanız gerekiyor. Bu alıştırmayla, kişilerle ilgili hafızanızı harekete geçirirsiniz.

10-Hipnoz alıştırması

Özellikle stresli anlarınızda olumlu kelimelerden destek almaya bakın. Bunlarla olumsuz düşüncelerinizi yok edersiniz. Mesela, "Benim için gerekli olan her şeyi biliyorum ve çok sakinim" cümlesini tekrarlayabilirsiniz.

Kimseye Kukla Olma!

Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin!
Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin!
Tutmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin!
Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.
Seyredersin!_ŞEBNEM FERAH

Linkler görüntülenemiyor.
Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.

YALNIZIM ÇÜNKÜ RAZIYIM!!!
12 Ocak 2007, 21:36:33 #1
rock_me
O bir Efedralı

Wake me up

Açtığı Konular: 256

Rep Puanı: 60
Ruh Halim

güzel tavsiyeler..mutlaka denicem gulumse
teşekkürlerr

It's not fair!
This world!

Değerli ziyaretçimiz linki görebilmek için Lütfen üye olun veya Üye iseniz giriş yapın.

www.whitestripes.net

www.evanescence.com

www.korn-turkey.net[/url
20 Ocak 2007, 23:04:21 #2
execut07
Efedra Genci
*

Açtığı Konular: 0

Rep Puanı: 0
Ruh Halim

ben şahsen deniyorum

sonuç::::: MutLuYuM
28 Ocak 2007, 21:57:04 #3
küpelihoca
Efedra Genci
**

yooooqqq

Açtığı Konular: 8

Rep Puanı: 4
Ruh Halim

bende denicem işe yarar belki
herkes internete baglanırkan ben psikopata baglanan biriyim işte...
18 Şubat 2007, 17:06:20 #4
greenknight
Efedra Genci

pamuktan prenses olmaz, prenses taş gibi olur.

Açtığı Konular: 49

Rep Puanı: 35
Ruh Halim

arkadaş bende denerim ama korkuyom sürekli denersem kafayı sıyırırmıyızkıi?? piskopat falan olmyalım...dün akşam ne yaptım nerdeydim ne yedimmm....

VATAN TOPRAĞI KADERİNE BIRAKILAMAYACAK KADAR KUTSALDIR.........
Sayfa: [1]   Yukarı git
YAZDIR
Gitmek istediğiniz yer: