Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
23 Kasım 2008, 17:27:37

Sayfa: [1]   Aşağı git
YAZDIR
Gönderen Konu: FAST FOOD İÇİN 6 ALTIN ÖNERİ  (Okunma Sayısı 196 defa)
10 Haziran 2007, 11:06:38 #0
greenknight
Efedra Genci

pamuktan prenses olmaz, prenses taş gibi olur.

Açtığı Konular: 49

Rep Puanı: 35
Ruh Halim

Ünlü Mayo Clinic fast food türü beslenmenin zararlarını azaltacak önerilerde bulundu. İşte 6 altın öneri.

1- Porsiyonları küçük tutmak: Fast food restoranında büyük boyut seçeneğinden uzak durun. Birden fazla köfte içeren bir hamburgerde yaklaşık bin kalori ve 70 gram yağ bulunuyor. Normal boy bir hamburgerle kalori miktarını yarıya indirmeniz mümkün. Patates kızartmasının boyutunu küçültmeniz de 300 kaloriden kurtarır.

2- Yan ürünleri sağlıklı seçmek: Pizza ve patatesten oluşan menüde patates, sossuz salata ile değiştirilirse öğünün kalori değerini yarıya iniyor. Yemeğin ardından bol kremalı bir tatlı yerine meyve salatası seçin.

3- Yeşil seçenekler: Bol soslu ve malzemeli bir salata yiyerek, “Bu öğünde sadece salata yedim” diyenler kendilerini kandırıyor. Yüksek kalorili soslarla süslenen bir salata, “sağlıklı” değildir. Daha sade ve yeşil salatalar yiyin.

4- Izgara pişirme yöntemleri: Patates kızartması yerine kumpir, galeta unuyla kızartılmış tavuk yerine ızgara tavuk yemek, fast food restoranlarda bile sağlıklı beslenmeyi mümkün kılar.

5- Kendi menünüzü yaratmak: Restoran tarafından sunulan menüler yerine kendi sağlıklı menünüzü oluşturun.

6- İçeceklere dikkat!: Büyük boy asitli bir içecek, yaklaşık 400 kalori. Kremalı, dondurmalı içeceklerde bu oran 1000 kaloriye kadar çıkıyor ve ayrıca bir günde alınması gereken doymuş yağ oranının tamamı bir bardakta karşılanıyor.

(alıntı)

VATAN TOPRAĞI KADERİNE BIRAKILAMAYACAK KADAR KUTSALDIR.........
02 Ocak 2008, 16:08:45 #1
KzAnS_chAmUR
O bir Efedralı

Hızlı Yaşa Erken Öl,Ölümün Yakışıklı Olsun

Açtığı Konular: 160

Rep Puanı: 10
Ruh Halim

valla ben bunları hiç dikkat etmiyorum etmemde acıktımmı 5 porsiyon bile yerim yane
ONUR KURAL

02 Ekim 2008, 17:48:08 #2
<<F!RaR>>
Efedra Genci
**

!!..oNaRmak çok mu ZorDu gidenLeRi..!!

Açtığı Konular: 0

Rep Puanı: 0
Ruh Halim

qüseL öneriLer ama iradesine hakim oLabiLene sirit sirit
....Bana yokSun bLioRum usuL usuL eriyoRum.... 

Tüm şehiR aqLadı sn gttin diye MecBurmuSun hep en uzağa gitmeye x( x( x([

-_-_-_SonsuzLuk snLe bsLadı o kçüK dünyamda..unutma gttiğinde yarım kaLdm_-_-_-----
Sayfa: [1]   Yukarı git
YAZDIR
Gitmek istediğiniz yer: